Četvrtak, 16 Svibanj 2013 18:54

Ljiljana Mesec – najsestra godine

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA U GRADSKOJ KUĆI NA PRIJEMU - 

POŽEGA - U prigodi Međunarodnog dana sestrinstva požeški gradonačelnik Zdravko Ronko primio je Ljiljanu Mesec, medicinsku sestru koju je požeška podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara izabrala za „Sestru 2013. godine“, te Ružicu Dijaković, predsjednicu Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Ljiljana Mesec je preko 30 godinu u svom zanimanju medicinske sestre, pripravnički staž provela je u dječjem dispanzeru, a od tada u požeškoj bolnici u Službi za ginekologiju i porodništvo, gdje i danas radi. - Volim ovaj posao, volim raditi s ljudima, možete im pomoći u trenucima kad im je najteže. Potrebno je puno truda i puno rada, ali to je tako za sve sestre, koje također zaslužuju takav epitet. Sestrinski posao je težak i odgovoran, sve se trudimo da damo što bolju i kvalitetniju uslugu našim pacijentima – kaže sestra Mesec, a na pitanje o zahvalnosti pacijenata kaže: - Pacijenti nas često sretnu u gradu, puno puta prilaze, pozdravljaju, vole popričati. To je jako lijep osjećaj, kad vidite da vas se sjećaju. Ovo priznanje mi jako puno znači, jer dolazi od kolegica, koje rade jednak posao kao i ja. Drago mi je da su tako odlučile.

Čestitajući Dan sestrinstva svim medicinskim sestrama, gradonačelnik Ronko je u ime grada Požege iskazao zahvalnost za požrtvovnost i rad koje pružaju pacijentima.  - S medicinskom sestrom dolazimo na svijet, kad god nam je teško sestra je uvijek uz nas, a i kad napuštamo ovaj svijet, sestre su s nama. I zato smo zahvalni za svu brižnost koju nam pružaju. – rekao je gradonačelnik Ronko a  najsestru Ljiljanu darivao je cvijećem i knjigom.