Petak, 03 Svibanj 2013 08:48

Uredili put koji povezuje ova dva mjesta

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ZAJEDNIČKA AKCIJA STANOVNIKA DONJIH I GORNJIH EMOVACA -

POŽEGA – Jedan od rijetkih primjera današnjice, primjer je zajedništva stanovnika Emovaca Gornjih i Emovaca Donjih. Obično se misli da su ova dva mjesta povezana i odmah jedan do drugog. No to nije činjenica, jer između ta dva požeška prigradska naselja dolazi se kroz grad Požegu, a njih povezuje tek jedan poljski put u lošem stanju. Da bi se to riješilo i omogućilo bolje prometovanje mještana, ali i lakši odlazak do svojih polja odlučili su popraviti taj put i spojiti svoja dva naselja.IMG 7391

Grad Požega je također podržao tu akciju, te osigurao tristotinjak kubika kamenog materijala za nasip ceste i betonske propuste. – Mještani su iznijeli ovu ideju a mi je odmah podržali. Evo došao sam i na radnu akciju pozdraviti sve učesnike i promovirati ovaj primjer kao poticaj i drugima za slične akcije. Želim da ova akcija uspije i dovede do zbližavanja svih, da pokaže da je bitan čovjek, dobra volja i organizacija – istakao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko na početku radne akcije.

U ovu akciju uključile su se tvrtke Tekija, Alles, Petek, Hrvatske šume i Promet  koje su pomogle s teškom mehanizacijom, te svi stanovnici koji su dovezli svoje traktore s prikolicama, utovarivačima i svim potrebnim alatom. Tako udruženi do ručka su uspjeli urediti ovu cestu.