Četvrtak, 02 Svibanj 2013 11:35

Demonstracija sportova u dvorani i na igralištima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

OŠ MLADOST JAKŠIĆ OBILJEŽILA SVJETSKI DAN SPORTA  -

JAKŠIĆ – Želeći obilježiti Svjetski dan sporta, 27. travnja u OŠ Mladost Jakšić priredili su sportski dan za sve učenike i učitelje, demonstracijom sportova i sportskih vještina u sportskoj dvorani i na vanjskim igralištima. Okupljenim učenicima u sportskoj dvorani obratio se ravnatelj Boško Obradović, pozvavši ih da se što više i što češće bave sportom.

IMG 7298Prvi su se predstavili gimnastičari iz Gimnastičkog društva Pleter iz Pleternice, koji su na gredi, kozliću i parketu prikazali što su sve naučili, ali i pokazali onima koji se nisu uključili u gimnastiku da je to jedan lijep bazični sport, najbolji za najmlađe i njihov razvoj, te osnova za dalje bavljenje sportom. Mlade gimnastičare vodili su treneri Lidija Lončarević, Marijana Mitrović i Ivan Miličević.

IMG 7313Prošlogodišnji svjetski karate prvak Antun Puklavac, član Karate-do kluba iz Jakšića, pokazao je tehnike i kate u karateu, a najmlađi judaši, članovi Judo kluba Judo kan iz Požege s trenerom Borisom Milobarom, pokazali su tehnike borbe u judu i bacanja protivnika na strunjaču.

Uslijedila su natjecanja u spretnosti, brzini i snazi, trčanje na 50 metara, utrka u vožnji tačkama, utrka jahača i povlačenje užeta. Natjecali su se učenici raspoređeni u ekipe slikovitih naziva „Apostoli“, „Terminatori“, „Vampiri“, „Lavovi“.

Na vanjskim terenima odigravale su se utakmice u malom nogometu i graničaru za učenike nižih razreda, a u rukometu učenice sedmih i osmih razreda.

Svi pobjednici nagrađeni su zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama koje su izradile učenice iz radionice „Rukotvorci“ koju vodi učiteljica Ivana Kuna. Cijelu organizaciju osmislio je i uspješno proveo profesor tjelesne i zdravstvene kulture Drago Kifer.