Srijeda, 24 Travanj 2013 11:05

Volonteri čistili na 14 lokacija

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZELENA ČISTKA POČISTILA I U GRADU POŽEGI  -

 

IMG 6839POŽEGA – „Zelena čistka“ startala je i u gradu Požegi, gdje su se već ujutro okupili volonteri u dvorištu Gradske kuće i tako priključili globalnoj akciji koja je prije nekoliko godina započela u svijetu a prihvaćena i u Hrvatskoj. Akciji su se odazvali iz OŠ Dobriše Cesarića, Julije Kepfa i Antuna Kanižlića, članovi braniteljske udruge UDVDR, JVP Požega, Požeškog sportskog saveza, gradske uprave i gradskih institucija, Tekije, Karate kluba Požega, ali i motoristi iz MK Independent.

IMG 6847Prije same akcije sve volontere pozdravio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, čestitajući im na odazivu i sudjelovanju u akciji u kojoj sudjeluje tisuće i tisuće volontera diljem Hrvatske koji žele učiniti nešto dobro za svoj okoliš. Kako je u prošlogodišnjoj akciji prikupljeno 35 tona otpada poželio im je da ove godine prikupe bar dvostruko više otpada, te tako doprinijeti smanjenju divljih deponija.

Volonteri su se rasporedili u 14 radnih grupa koje su i očistile 14 lokacija u gradu Požegi i prigradskim naseljima, te lokacijama koje se naslanjaju na grad.