Četvrtak, 18 Travanj 2013 10:16

Pokreću škole dječjeg folklora u OŠ

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA GKUD POŽEGA  -

 

POŽEGA – Iako je jedno od mlađih folklornih društava Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega bogato je brojnim aktivnostima i nastupima, prisutno na svim manifestacijama koje se događaju u gradu Požegi, na smotrama folklora koja organiziraju druga društva na području županije, a učestvovali su i na poznatim Đakovačkim vezovi, Vinkovačkim jesenima, ukupno preko 50 nastupa.

IMG 6297Društvo i dalje marljivo brine o nabavci novih narodnih nošnji, ali i popunjavanje etno zbirke starim namještajem, starim alatima i kućanskim predmetima s kojim će uskoro pripremiti i izložbu.

Sedamdesetak članova društva izabralo je i novi upravni odbor koji će u narednom razdoblju voditi društvo, a na prvom sastanku odbora izabrat će se i predsjednik društva. Prošle godine društvo je uz financiranje grada Požege svojim aktivnostima uglavnom prodajom kolača i slavonskih lepinja na manifestacijama, priskrbilo 24 tisuće kuna što je pomoglo u financiranju brojnih aktivnosti.

Pred novim upravnim odborom predstoji i realizacija ambicioznog i velikog plana rada, koji planira ništa manje nastupa folkloraša, ali i pokretanje novih aktivnosti društva. jedna od aktivnosti je i organiziranje škola dječjeg folklora koje će organizirati u Osnovnim školama s ciljem približavanja folklora i narodne baštine djeci, te osiguravanje većeg broja podmlatka za društvo. U planu su i postavljanje novih koreografija folklora iz drugih krajeva Hrvatske te nabavke potrebnih nošnji. Prioritet su i učestvovanja na međunarodnim smotrama folklora.