Srijeda, 17 Travanj 2013 14:37

Riješiti pitanje prostorija za udrugu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE HRVATSKI POLICAJAC  -

 

MIHALJEVCI – Udruga hrvatski policajac, dragovoljci i veterani Domovinskog rata, požeške podružnice održali su svoju godišnju skupštinu u Društvenoj dvorani NK Croatia u Mihaljevcima. IMG 6264Istaknuto je da je udruga jedina koja se aktivno uključila u raspravu o novom Zakonu o braniteljima, pa je čak bila domaćin udrugama iz cijele Slavonije, ali ugostila i ministra branitelja Predraga Matića. Iznijeli su niz primjedbi i prijedloga na novi zakon, od kojih su neke i uvažene.

IMG 6265Udrugu i dalje brine što još nisu uspjeli riješiti svoje prostorije u kojima bi se članovi okupljali i provodili dio svojih aktivnosti, no kako je rekao predsjednik Milan Gogić, to će se riješiti u ovoj godini u suradnji s gradom Požegom i gradonačelnikom Ronkom. Udruga mora riješiti i na adekvatniji način financiranje rada, jer se sada financira uglavnom od članarine, a u ovim teškim vremenima i taj dio zaostaje.

Rad skupštine podržao je i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić u ime 19 udruga branitelja Domovinskog rata. Podržao je njihovu brigu za prava hrvatskih policajaca koji su prvi stali u obranu Domovine, a danas se susreću s drugim problemima, od ostvarivanja svojih prava, no ne zaboravite obitelji i djecu svojih poginulih kolega branitelja, koji danas nemaju posla.