Četvrtak, 11 Travanj 2013 13:31

Natjecao se 71 lovac i dvije lovice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

NATJECANJE LOVACA U GAĐANJU NA MIRNU METU SRNJAKA -

LEŠTAT – Nakon pauze od nekoliko godina Lovačko društvo Jelen je organiziralo natjecanje u gađanju lovačkim kuglarom mirne mete srnjaka. Na natjecanje se prijavilo 72 lovca i dvije lovice iz 4 susjedne županije, a iz naše županije su sudjelovali strijelci iz 12 lovačkih društava. Gađalo se u položaju na čeki s naslonom na štap, na metu srnjaka na udaljenosti od 120 metara, sa tri metka. Koriste se lovačke puške s užljebljenim cijevima, uz korištenje optike do 12 povećanja.

 - Na ovom natjecanju imali smo odlične rezultate, jedan lovac je odmah postigao maksimalan broj od 30 bodova, dok je pet lovaca i jedna lovica sa osvojenih 29 bodova išlo na dalje raspucavanje za drugo i treće mjesto. Organizator se pobrinuo za vrijedne nagrade i pehare najboljima, a za prvu nagradu uručit ćemo lovačku pušku Remington 220. Ostale nagrade su lovačka odjeća, dok je nagrada za fer play komplet metaka. Kako je lovačko društvo Jelen sa svojim objektima malo izdvojeno od naselja lakše nam je organizirati ovakvu vrstu natjecanja – istakao je Boris Janić, predsjednik LD Jelen.

Prvo mjesto osvojio je Drago Makoš iz Šatrovca kod Banove Jaruge, drugo mjesto Ivan Klavenštajn iz LD Seljak Jakšić, treće mjesto Goran Poznić iz Slav. Broda, dok je za fer play pehar osvojila Petra Jandreković.