Utorak, 05 Ožujak 2013 21:38

Pripremaju se za gradnju novog doma

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

81. IZBORNA SKUPŠTINA DVD ČAGLIN  -

 

IMG 3255ČAGLIN – Jedno od središnjih društava na koje se oslanja cijeli čaglinski kraj jer zbog udaljenosti moraju se oslanjati prvenstveno na svoje snage je DVD Čaglin. Uz četiri manja vatrogasna društva ovo središnje društvo dobro radi. A to je prošle godine pokazalo 55 članova koji su izašli na 31 požar, od kojih je bilo 17 otvorenog prostora, ali i 11 šumskih požara i 3 na građevinskim objektima. Zbog prošlogodišnje suše imali su i 34 prijevoza pitke vode s cisternom. Svi članovi imaju završenu obuku i zvanje vatrogasca ili vatrogasca 1. klase. U društvu djeluje i 2 dočasnika, 13 dočasnika 1. klase i 6 vatrogasnih časnika. Prošle godine obuku za vatrogasca završili su Luka Kir, Damir Miškić, Zvonko Pulić i Senad Šišić, a vatrogasca 1. klase Josip Đurina, a dio njih pohađao je i specijalističke obuke, a diplome i svjedodžbe su im uručene na skupštini.

IMG 3260Formiranjem druge Javne vatrogasne postrojbe na području županije Centar Čaglin dobio je i jednog profesionalnog vatrogasca. Pred društvom su nove investicije, jer su kupili jednu staru kuću i zemljište, te se uskoro spremaju na rušenje svog starog i dotrajalog doma dobrovoljnim radnim akcijama, te gradnju novoga. Rješava se potrebna dokumentacija, a u tome će im svakako pomoći općina Čaglin s kojom dobro surađuju. Zahvalili su se načelniku općine Ivanu Đurini na potpori i pomoći za vraćanje kredita koji su digli za nabavku vozila, a koje je već u potpunosti otplaćeno, te financijsko praćenje rada. Društvo je prošle godine imalo na raspolaganju 142 tisuće kuna, a za ovu predviđaju i nešto više sredstava financijskim planom.

Kako je bila izborna skupština izabrano je novo rukovodstvo za četverogodišnji mandat. Predsjednik će i dalje biti Zdenko Šipec, njegov dopredsjednik Stjepan Bardač, Tajnik Ivan Štinc, a zapovjednik Drago Skeleđija.