Utorak, 26 Veljača 2013 14:11

Umjesto pomoći od države račun i za donaciju iz Tirola

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

119. IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD VELIKA  -

 

VELIKA - DVD Velika središnje je vatrogasno društvo Vatrogasnog centra Velika i općine Velika, na čijem području ima glavnu ulogu uz još tri manja vatrogasna društva u obavljanju svih vatrogasnih poslova. Poslovi i zadaci koji se odrađuju tijekom godine uglavnom proizlaze iz Plana rada i normalnog financiranja vatrogasnog društva. Kvalitetan rad i obavljanje zadataka iz vatrogasne domene vatrogasnom društvu Velika omogućava 34 operativna člana, te 6 vatrogasnih pripravnika, 10 članova vatrogasne mladeži i 6 počasnih članova, i potporu podupirućih članova iz Velike i Radovanaca.

Copy of Land Rover 075.jpgStručnost vatrogasne postrojbe DVD Velika čini redom 5 vatrogasaca, 7 vatrogasaca I klase, 3 v. dočasnika, 12 v. dočasnika I klase, 9 v. časnika, 4 v. časnika I klase i 3 počasna v. časnika. Starost članova vatrogasne postrojbe je zadovoljavajuća i uspješno se pomlađuje. U ovom trenutku društvo ima 6 vatrogasnih pripravnika iz redova vatrogasne mladeži. Kompletirana je osobna i zaštitna oprema za 20 vatrogasaca, a skupna oprema se nabavlja sustavno i planski. Zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom pokrajine Tirol i g. Logarom, preuzeli su vozilo za šumske i otvorene požare, Land Rover Deffender. Također treba napomenuti da je DVD Velika oštećen od strane države za vozilo koje su dobili kao donaciju, ali nadležna tijela na carini nisu priznali vozilo kao vatrogasno, nego upisali kao civilno vozilo za što je DVD morao platiti porez od 25.000 kn.

dvdvelika tekst 2- DVD Velika bilježi 21 požar, od toga 5 su požari objekta, a 16 su požari otvorenog prostora a posebno ističemo požar u periodu 8.3. – 10.3. na području Poljanske i Kantrovaca iz kojeg smo izvukli bitnu pouku a to je da smo u najgorim trenucima ostali jedina snaga koja je stala na kraj vatrenoj stihiji i velikoj materijalnoj šteti. Potrebno je još samo napomenuti da se radilo u neposrednoj blizini minski sumnjivog područja te da nije bilo povrijeđenih sudionika već je nastala samo materijalna šteta. DVD Velika ostvaruje kvalitetnu suradnju sa svim gospodarskim subjektima i udrugama na području općine Velika kroz uzajamno pomaganje – istakao je predsjednik Franjo Zvekić.

Sustav „Vatrogasne mreže“ uspostavljen je u potpunosti prema uputama HVZ-a i velički vatrogasci su ponosni što su odabrano društvo koje će kao pilot projekt testirati novi sustav uzbunjivanja pomoću mobilne telefonije.

dvdvelika tekstDVD je nagradilo svoje članove sa priznanjima tako je za 10 i 20 godina članstva dobio priznanje Dalibor Marinić, Mario Terzić i Aleksandar Rončević, dodijelila su se i vatrogasna priznanja Antun Toni Marinić, Ivan Obrovac, Filip Štiglić i Josip Zvekić, priznanje za počasnog časnika dobio je Đuro Šerbek, a za počasnog tajnika Petar Matajić.

DVD na ovoj izbornoj skupštini je izabrao novo staro rukovodstvo, tako je predsjednik DVD Velika ostao Franjo Zvekić, zamjenik predsjednika Antun Nemet, tajnik Ante Adžić, blagajnik Vitomir Knezović, zapovjednik DVD Dejan Matijević i zamjenik zapovjednika Marko Šoštić.       (Alen P.)