Subota, 02 Veljača 2013 21:33

Crveni križ i humanitarne organizacije pokrenule zajedničku akciju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POMOĆI STRADALNICIMA U SUKOBU U SIRIJI  -

 

Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Meršihat Islamske zajednice u Hrvatskoj pokrenuli su zajedničku akciju za prikupljanje pomoći stradalnicima u sukobu u Siriji. Čelnici ovih humanitarnih organizacija, potaknuti kritičnom humanitarnom situacijom u kojoj se nalaze milijuni sirijskih građana, donijeli su odluku o pokretanju zajedničke humanitarne akcije za pomoć stradalnicima u sukobu u Siriji.

Jedan kruh i jedan pokrivač – pomoć za narod Sirije

Još su živa u nama sjećanja i još su bolne rane razaranja i patnji koje smo u Hrvatskoj pretrpjeli. Rado se i s ljubavlju prisjećamo mnogih koji su nam tijekom Domovinskog rata pomagali da preživimo, da se othrvamo oskudici, gladi i osjećaju ostavljenosti. Znali smo da nismo samo. Uz pomoć dobrih ljudi i raznih dobrotvornih organizacija prošli smo kroz teško razdoblje i iz njega izašli bogatiji za iskustva blizine i nesebične ljubavi.

 

Danas smo „mi“ naši susjedi u Siriji. Više od 60.000 Sirijaca u sukobima je poginulo, a 650.000 je izbjeglo iz zemlje. Mnogo ih je više, pak, prognano iz svojih domova te ogroman broj ljudi, više od dva milijuna, ovise svakodnevno o hrani i osnovnim životnim potrepštinama koje im osiguravaju međunarodne humanitarne organizacije.

 

Stoga pozivaju sve hrvatske sugrađane kao i sve ljude dobre volje da potrebnima u Siriji zajedno priteknemo u pomoć.

 

Svaka kuna darovana s ljubavlju iz Hrvatske pretvorit će se u kruh, pokrivač, šator, vodu i lijek. Donaciju se može uplatiti na Hrvatski Crveni križ, žiro račun 2340009-1511555516, ili samo nazvati na broj telefona za donaciju, Hrvatski crveni križ: 060 9011 ( cijena poziva 5 kn + PDV).