Četvrtak, 02 Srpanj 2020 10:02

Prijavite se za besplatne radionice na temu energetske obnove obiteljskih kuća

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

JAVNA USTANOVA LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA POŽEGA POZIVA - 

POŽEGA - Kao što je početkom godine najavio ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, prvi put nakon 2015. ponovno je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Republike Hrvatske. Sa zaprimanjem prijava Fond službeno započinje 1. rujna 2020. godine, a kako bi se mogli kandidirati na javni poziv građani moraju zadovoljili određene uvjete. Upravo u tom dijelu pomoći će im LORA, Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega, koja će organizirati informativne radionice kako bi svim zainteresiranim sugrađanima prezentirala spomenuti poziv te pomogla u postupku prijave. Na tu je temu danas održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali gradonačelnik Požege Darko Puljašić i ravnateljica Lokalne razvojne agencije Požega Andreja Menđel.

cbeae29db803645f5b715199396d8d52 2 XL- Ovo je projekt koji su naši sugrađani dugo iščekivali budući da se u više navrata pokazao kao vrlo dobar i poželjan. Naša LORA je zato ovdje i besplatno će pomoći svima koji se žele prijaviti na poziv za sufinanciranje energetske obnove. Pozivam sve naše sugrađane da se prijave na radionice kako bi im postupak prijave bio što jasniji i jednostavniji. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Više o radionicama, načinu prijave i ostalim aktivnostima rekla je ravnateljica Menđel.

- Budući da se na navedeni poziv jako dugo čekalo i da je zainteresiran vrlo veliki broj građana, Lokalna razvojna agencija Grada Požege je u suradnji sa svojim osnivačem, Gradom Požegom, odlučila organizirati informativne radionice, kroz koje će građanima prezentirati sam poziv, uputit ih na prihvatljive aktivnosti, opravdanost troškova, obveznu dokumentaciju i sam postupak prijave, te će se nastojati odgovoriti na sve upite građana koji su u našoj domeni. U navedenom pozivu će energetski certifikatori imati vrlo veliku ulogu, a nadamo se da ćemo ih mi s ovim uvodnim dijelom i infomiranjem građana barem jednim dijelom rasteretiti.

S obzirom na trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju, broj sudionika na radionicama bit će ograničen na 15, a broj radionica ovisit će o broju zainteresiranih građana. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na broj telefona 270-203 i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to od danas, 2. srpnja pa sve do 17. srpnja, dok će se prva radionica održati u četvrtak 9. srpnja.

cbeae29db803645f5b715199396d8d52 3 XL- Do kraja mjeseca ćemo pokušati organizirati i suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sva ona specifična pitanja građana, o čemu ćemo na vrijeme informirati javnost. – dodala je Menđel te također pozvala sve zainteresirane da se prijave na radionice.