Četvrtak, 07 Svibanj 2020 10:13

Učiteljice OŠ Antuna Kanižlića učenicima

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Svaku situaciju u životu lakše je prolaziti kao zajednica, a ne kao pojedinac. Tako je i sa virtualnom nastavom koja traje već sedmi tjedan. Sve ono što je u početku bilo novo i nepoznato, što je naglo počelo, sada se već ustalilo i postalo normalan tijek nastave.

Obzirom da s vremenom, ponekad gubimo i motivaciju, učiteljice OŠ Antuna Kanižlića su odlučile pjesmom motivirati učenike da nastave i dalje raditi marljivo kao i do sada.

Potaknuta pjesmama naših glazbenika vezano za trenutnu situaciju, učiteljica Ksenija Teskač uzela je poznatu pjesmu Petra Graše i originalne stihove prilagodila sadašnjoj situaciji i svemu onome što se događalo u školi i izvan nje.  Nakon uvježbanog teksta pred računalima, učiteljice su odradile i zajedničko snimanje spota u prostoru školske knjižnice. Jedini problem je bio broj sudionika, jer je odaziv bio puno veći.

-Kako mi učitelji gradimo budućnost djeci na temeljima zajednice, ovom pjesmom smo im pokušali prenijeti da je zajednica, i u teškim trenutcima, najbitnija. Da bismo djeci bili što veća podrška i motivacija u online nastavi, putem ovog videa poslali smo im poruku da mislimo na njih iako smo trenutno fizički odvojeni. Nadamo se da će im ovo biti daljnji poticaj za stjecanje novih životnih znanja i vještina na malo drugačiji način. Ovo veselo raspoloženje koje budi pjesma želimo  prenijeti svim učenicima škole, ali i podsjetiti ih kako, usprkos popuštanju mjera, treba i dalje biti na oprezu i ostankom kod kuće i dalje čuvati sebe i druge - istaknule su učiteljice OŠ Antuna Kanižlića.

POVEZNICA ZA VIDEO