Utorak, 08 Siječanj 2013 16:38

Meso divljači darovali pučkoj kuhinji

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

LD JELEN ORGANIZIRALO LOV HUMANITARNE NAMJENE  -

 

LEŠTAT – Lovci Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege koji gospodare lovištem podno Papuka, na lokaciji Velika Šamanovica, Vjetrolom zapadno od Leštata, već tradicionalno jednom godišnje organiziraju gostinjski lov sa humanitarnom namjenom, jer meso odstrijeljene divljači darivaju pučkoj kuhinji. Oko 65 lovaca i gostiju ove godine imali su uspješan lov u kojem je odstrijeljeno devet komada divljih svinja. Društvo gospodari sa dva lovišta a u društvu djeluje preko 60 aktivnih članova.

IMG 0016- Mi na ovaj lov zovemo goste iz prijateljskih društava cijele kontinentalne Hrvatske, te im se na taj način zahvalimo i odužimo što su našem društvu pomagali cijele godine. Lov ima i humanitarni karakter jer dio ulovljene divljači poklanjaju u Pučku kuhinju u Požegi. Danas je odstrijeljeno devet divljih svinja od kojih je jedan kapitalni vepar. Naši lovci su danas učinili najmanje štete u lovištu jer je ulovljeno još pet mlađih divljih veprova, a sačuvane su krmače koje će osigurati dalji porast broja divljači. Zadovoljni smo stanjem divljači u našem lovištu jer smo vidjeli puno druge divljači, a posebno 30-tak komada visoke jelenske divljači, što nam govori da dobro gospodarimo lovištem. Možemo pohvaliti sve lovce koji rade na uzgoju divljači jer su marljivim radom podigli nova matična staništa srneće i jelenske divljači – istakao je Boris Janić, predsjednik LD Jelen.

IMG 0011Gost i general Markač

Ovogodišnjem humanitarnom i gostinjskom lovu gost je bio i umirovljeni general Mladen Markač, koji je došao na poziv Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, saborski zastupnik Franjo Lucić i predsjednik LS županije Zdravko Vujnović. Zajedno s lovcima sudjelovali su i na lovačkoj ceremoniji poklona divljači, te na zajedničkom ručku za koji je bio poslužen lovački gulaš od divlje svinje sa suhim šljivama uz kukuruznu palentu. Za ovaj posebni gulaš zaslužan je poznati kuhar lovačkih specijaliteta Željko Pavić, a istakao je da priprema ovog zahtjevnog recepta traje dva dana. Svečani ručak popratili su i tamburaši TS Naša grana.