Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 09:30

Uz 38 džudaša Skupštini nazočili brojni roditelji i uzvanici

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

1. GODIŠNJA SKUPŠTINA JUDO KLUBA SLAVONAC ČAGLIN

ČAGLIN - Iako tek 1. Godišnja skupština Judo klub "Slavonac" dobili su veliku podršku roditelja, lokalne i regionalne samouprave, škole koju pohađaju džudaši, drugih klubova i udruga. To je svakako bila dobra podrška upravi kluba i za 38 članova, mladih džudaša od 5 do 17 godina, koji treniraju u klubu, a već postižu i odlične rezultate na natjecanjima u Hrvatskoj i susjednim državama. Sve nazočne na skupštini zamjenika župana za gospodarstvo Željko Jakopović, načelnik općine Čaglin Dalibora Bardača, načelnik općine Podcrkavlje Tomislav Trtanj jer u klubu treniraju i mladi džudaši iz susjednog Podcrkavlja, ravnateljice obje škole koje džudaši pohađaju, Veronika Čerenko iz Podcrkavlja i Slađana Švajda iz Čaglina, ravnateljica Doma za odrasle osobe Rada Matoš, te dugogodišnji prijatelji iz Judo kluba Judokan Požega, Dane i Irenka Milobara. Za predsjednika kluba izabran je Robert Garc, trener i voditelj ekipa na natjecanju, te najveći inicijator da Čaglin dobije svoj klub, za dopredsjednicu Valentina Trtan, za tajnika kluba izabran je Ivan Kukić, a članovi upravnog odbora postali su: Irena Knaus, Zdenka Matošić, Zvjezdana Vidmar, Ivan Kovačević i Ivana Bošnjak.

"Slavonac" je prošle godine kao sekcija Čaglin i sekcija Podcrkavlje sudjelovao na ukupno 24 turnira od čega je 16 turnira u Hrvatskoj, 5 turnira u Bosni i Hercegovini te onom najvećem u Mostaru na kojem je sudjelovalo preko 1200 natjecatelja iz 30 država, te na turniru u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj.

Judo klub od samog osnivanja pomažu financijski opčine Čaglin i Podcrkavlje, tvrtka Projekt inženjering, Lovačko društvo "Dilj" ali i obitelj Vidmar.

Na Skupštini su proglašeni najuspješniji džudaši u 2019. god., a kriterij za određivanje uspješnosti su da džudaši moraju imati više pobjeda od poraza i moraju sudjelovati na više od 5 turnira godišnje. Pehar je osvojila sa 15 pobjeda i 13 poraza ukupno 53%, Tena Trtanj. Sa 12 pobjeda i 10 poraza ukupno 54%, pehar osvaja Filip Matošić. Sa 18 pobjeda i 12 poraza ukupno 60% u listu najuspješnijih upisuje se i Marin Knaus. Najviše pobjeda u 2019. god., čak 40 uz 16 poraza ukupno 71% Matej Kukić. Uz pravljenje frizura imala je 14 pobjeda 4 poraza, ujedno i najmanje poraza u 2019. god., ukupno 77%, Lana Knaus. Najbolja sportašica općine Čaglin u 2019. god., 5 na državnom prvenstvu u 2019., Državna školska prvakinja u 2020. god., ukupno 37 pobjeda, 9 poraza, ukupno 78%, Marta Vidmar. Džudašica sa najvećim postotkom, školska državna prvakinja u 2020. god., 26 pobjeda, 5 poraza ukupno čak 84%, Ivona Švajda je zaslužila svoj pehar.