Petak, 28 Veljača 2020 12:28

Čaglinski učenici na javnoj tribini povodom Dana ružičastih majica

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

OKUČANI - Na poziv ravnateljice Ivane Mijatović i pedagoginje Marine Bujas iz OŠ Okučani učenici 7. razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina Antea Borevac, Andrej Bošnjak, Vedrana Majetić i Marta Vidmar, u pratnji ravnateljice Slađane Švajda i pedagoginje Ljiljane Đurđević sudjelovali su u obilježavanju Dana ružičastih majica u OŠ Okučani. 

Cilj ove aktivnosti je promicanje Nacionalnih programa prevencije međuvršnjačkog nasilja u kojem je prevencija nasilja na internetu usmjerena na razvoj zdrave osobnosti, odgoj za nenasilje te očuvanje mentalnog zdravlja djece i mladih.

U panel raspravi sudjelovali su učenici obje škole, stručni suradnici škola, učitelj informatike iz OŠ Okučani, djelatnik MUP-a PP Okučani koji radi na poslovima maloljetničke delinkvencije, socijalna radnica i psihologinja iz CZSS Nova Gradiška.

- Puno pitanja i odgovora, raznišljanja i primjera iz prakse učinili su ovu Javnu tribinu izuzetno zanimljivom, tako da smo se kućama vratili puni dojmova. Dogovoreno je kako ćemo ovu suradnju sigurno nastaviti i ubuduće! Uz pozdrave i zahvale poručili smo učenicima i djelatnicima OŠ Okučani: Vidimo se sljedeće godine u Čaglinu – istaknula je pedagoginja škole, Ljiljana Đurđević, prof.

20200226 123455 1 1