Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:42

Planinarsko društvo "Mališćak" poziva na svoju 7. "Srimušijadu" i ukusni omlet sa srimušem

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VELIKA - Planinarsko društvo "Mališćak" iz Velike po 7. puta za redom  organizira planinarski pohod  i druženje pod nazivom  "Srimušijada" ove nedjelje 01. ožujka. Okupljanje je ispred crkve sv. Augustina u Velikoj od 8.30 sati, a polazak na pohod je od 9 sati. Pripremljene su dvije staze, jedna duža, za one u boljoj kondiciji u trajanju od 4 sata hodanja, od Planinarskog doma Lapjak, preko Kanjiške glave, pa zatim Lipova glava, Češljakovački vis, planinarska kuća na Trišnjici i dolazak do lovačke kuće u Dubokoj. Druga staza je namijenjena planinarima, izletnicima i djeci školske dobi koji imaju malo manje kondicije i traje 2,5 sati, a starta također od Planinarskog doma Lapjak, preko Kaniške glave, preko Lipove glave do Tisovca i lovačkog doma u Dubokoj.

U lovačkoj kući u dubokoj članovi društva  PD "Mališćak" pripremit će poseban obrok za okrjepu, omlet sa srimušem, koji će se prodavati po simboličnoj cijeni pod 5 kuna za porciju. U nastavku planirano je druženje i povratak do starta oko 16 sati. Pokrovitelji ovog izleta su uz općinu Veliku i njihovu Turističku zajednicu i Javna ustanova Park prirode Papuk.

Iz Planinarskog društvo “Mališćak“ pozivaju sve zainteresirane da se priključe planinarskim pohodima i tradicionalnoj 7. "Srimušijadi", a svoje učešće mogu najaviti na telefonske brojeve 091/395-9504 i 099/194-1686.