Četvrtak, 20 Veljača 2020 12:54

Grad Pleternica darivao 26 beba rođenih od 10. do 12. mjeseca

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROŠLE GODINE PLETERNICA BILJEŽI 18 VIŠE NOVOROĐENE DJECE - 

PLETERNICA - Grad Pleternica organizirao je tradicionalni prijem za svoje novorođene bebe u prostorijama Dječjeg vrtića Tratinčica. Zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić darovao je 26 beba, rođenih od 10. do 12. mjeseca. Briga grada Pleternice za najmlađe osim kroz ovu pronatalitetnu politiku nagrađivanja novorođenih i pomoći roditeljima, vidi se i kroz proširenje dječjeg vrtića za nove odgojnu skupinu jer u Pleternici je bilo djece na čekanju za prijem u vrtić. Grad Pleternica za svu djecu prije polaska u osnovnu školu, a koja nisu polaznici vrtića, organizira i obveznu predškolsku obuku.

Nekoliko godina unazad Pleternica je konstantno bilježila pad stanovnika, koji je na sreću zaustavljen, pa u odnosu na 2018. godinu u 2019. godini bilježe porast broja novorođenih za 18 djece. - Okupili smo se ovdje u Dječjem vrtiću da uručimo roditeljima potpore koje grad Pleternica daje za sve svoje novorođene stanovnike. Sa ovih 26 novorođenih beba do kraja prošle godine bilježimo porast broja rođenih za 18-ero djece. To je za svaku pohvalu i jedan razlog za sreću kod nas ovdje u gradu Pleternici. To je svakako i rezultat dobre pronatalitetne politike grada koju provodimo, ali evo i sve veći broj mladih obitelji se odlučuje za malo veće obitelji nego što je bilo prije nekoliko godina. Zadovoljni smo što i ovaj vrtić i svi projekti koje smo radili za naše najmlađe imaju smisla i sigurno otvaraju perspektivu za širenje grada, nove projekte usmjere za djecu i najmlađe - rekao je dogradonačelnik Katić koji je svakoj bebi darovao po 2.000 kuna ako je prva u obitelji, a za svako treće i više dijete iznos se povećava. Uz novčani dar, šareni balon, ružu za majku, sva djeca dobivaju i besplatnu člansku iskaznicu za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pleternica

Ravnateljica dječjeg vrtića Tratinčica Nikolina Hačka napomenula je roditeljima da odmah svoju djecu upišu na listu čekanja za pohađanje vrtića kada napune godinu dana, jer je lista čekanja već popunjena sa 47 imena..