Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 19:41

Prijem djece rođene u lipnju i srpnju prošle godine bio je u znaku dječaka

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Prvo ovogodišnje primanje novorođenih stanovnika grada Požege, bilo je u znaku dječaka, jer je na prijemu koji priprema gradonačelnik Darko Puljašić na nove stanovnike bio u znaku dječaka. Dječaka je bilo 26, a djevojčica ovaj puta samo 15, što je rijedak slučaj, i gotovo uvijek broj je u korist djevojčica. Kako su to ljetne bebe rođene u lipnju i srpnju, možda dječacima odgovaraju jesenski dani kad su donijeli odluku da žele doći na ovaj svijet. Naravno da su bebe došle u pratnji roditelja, ali i starije braće i sestara a sve ih je pozdravio i zaželio sretno djetinjstvo i odrastanje gradonačelnik Puljašić. - Čestitam i hvala vam svima, a posebno zahvaljujem što je ovdje i devet obitelji koji imaju troje i više djece. Svaki put mi je jako drago kad vas mogu vidjeti i ovo je jedna od najljepših gradonačelnikovih dužnosti, a nadam se kako ćemo se još družiti i viđati.

Prijemu je nazočio i dogradonačelnik Mario Pilon, ali sada u ulozi oca, sina Roka koji je rođen i prinova je u obitelji.

Svi novorođeni dječaci i djevojčice na dar su dobili člansku iskaznicu Gradske knjižnice i čitaonice Požega, a prema odluci o povećanju naknada za novorođene bebe na području Grada, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2020. za prvo dijete Grad Požega daje 2.000 kuna, za drugo 3.000 kuna, za treće 4.000 kuna, za četvrto 5.000 kuna i tako dalje. Svakako veseli podatak da je čak 9 obitelji bilo na prijemu sa troje i više djece, da se naše mlade obitelji odlučuju imati i više od troje djece, što je svakako i rezultat ove pronatalitetne politike naših lokalnih zajednica po pitanju borbe za bolje demografsko stanje.