Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 19 Prosinac 2012 17:10

Proglašeni najčitatelji knjižnice za 2012. godinu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PROGLASILA NAJČITATELJE -

 

POŽEGA – Već nekoliko godina Gradska knjižnica i čitaonica Požega u svrhu populariziranja knjige i čitanja, proglašava i nagrađuje najčitatelje, u nekoliko kategorija. Prema podatcima i evidencijama koje se vode u knjižnici ističu se uvijek neki koji svakodnevno dolaze u prostore knjižnice ili čitaonice, neko ne dolaze svaki dan ali odnose najviše knjiga na čitanje, neki najviše vole slušati glazbu na glazbenom odjelu, a ima i onih najmanjih koji ruše rekorde na slikovnicama.

Uglavnom naša Gradska knjižnica je bogata sa svojim članovima, a oni i u prosjeku dosta čitaju. Unatoč velikoj globalizaciji i dostupnosti brojnih informacija, još uvijek najviše toga nalazi se u knjigama, zaključak je nakon proglašavanja najčitatelja u osam kategorija.

PC188616Najmlađa čitateljica na dječjem odjelu u kategoriji beba je Klara Ferić, stara dvije godine, koja u knjižnicu dolazi sa svojom mamom i čita slikovnice. Nagradu joj je dodijelio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Na dječjem odjelu kao najčitatelj predškolac nagradu je odnijela petogodišnja Helea Bošković, a iz nižih razreda učenica 3. raz. OŠ A. Kanižlića, Elena Jug. Najčitatelj iz viših razreda je učenica 7. raz. OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, Katarina Jurišić.

Na odjelu za odrasle najčitatelji su Željka Hajdinger, medicinska sestra iz Požege, Gordana Has, socijalna radnica iz Požege, Petra Antonija Podnar, učenica 4. raz. Gimnazije iz Vidovaca, Luka Turkanj, student medicine u Zagrebu iz Požege i Emanuela Zima-Čevapović, pedagoginja iz Požege.

Najslušatelji glazbenog odjela su Petar Vračić, učenik 7. raz. OŠ Dobriše Cesarića iz Požege i Marija Brblić, učiteljica iz Požege.

Najčitatelj novina i časopisa je Stanko Mikić, nastavnik u mirovini iz Požege, a najbolji suradnik iz pedagoških ustanova s knjižnicom je Ružica Franić, odgajateljica i ravnateljica Dječjeg vrtića sv. Leopold Mandić iz Požege.

Najvjernija obitelj u kojoj svi članovi redovito posjećuju knjižnicu je obitelj Sakoman iz Požege i njeni članovi Jelena, Mijo, Bernarda, Marija i Josip.

Najstarija član knjižnice je čitateljica Jelena Zahtej iz Požege, rođena 1926. godine koja redovno posuđuje i čita knjige iz knjižnice. Svi su nagrađeni kompletima knjiga.