Četvrtak, 23 Siječanj 2020 14:35

Veličani proslavili 27. po redu "Vinkovo" u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VELIKA - U organizaciji Turističke zajednice Velika i Općine Velika na mjesnom Trgu sv. Augustina održano je tradicionalno 27. "Vinkovo".

U župnoj crkvi sv. Augustina služena je sveta misa, a zatim je krenula svečana procesija te je ispred pozornice velički župnik Mario Sanić, uz prigodnu molitvu, obavio blagoslov blagdanske vatre, vinogradara, vinara, podrumara i vina.

Obraćajući se sudionicima proslave, općinski načelnik Vlado Boban zahvalio je svim udrugama, vinarima, vinogradarima i svima onima koji su sudjelovali u organizaciji da ovo Vinkovo već 27. godinu opstane i ostane na ovakav način.

I ove godine su došli brojni gosti i uzvanici a neki su došli i iz Crkvenice, Raše, Zadra i Dubrovnika.

Tijekom večeri posjetitelji su mogli kupiti čašu-suvenir s natpisom “Vinkovo u Velikoj 2020“, koja je bila svojevrsna ulaznica za pijenje vina u neograničenim količinama na štandovima petnaestak vinara iz veličkog kraja, a organizator je pripremio više od 600 litara.

Iz velike bačve moglo se kušati njihovo sljubljeno vino, a od hrane u ponudi su bile pečene kobasice, slavonski čobanac, riblji paprikaš, girice, lignje i druge delicije. Ugodnoj atmosferi i dobroj zabavi, koja je potrajala do kasno u noć, pridonijeli su Tamburaški sastav “Zlatna dolina“ i Vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“.