Subota, 21 Prosinac 2019 15:01

Otvoren Božićni sajam u pješačkoj zoni grada Požege

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

MLADI IZVIĐAČI POŽEŠKOG IZVIĐAČKOG ODREDA DIJELI BETLEHEMSKO SVJETLO GRAĐANIMA POŽEGA –

POŽEGA–Još jedan Božićni sajam u požeškoj pješačkoj zoni organizirala je Turistička zajednica grada Požege uz pokroviteljstvo grada Požege. Uz adventske kućice sajam je dobio još dvadesetak štandova na kojima su svoje proizvode ponudili proizvođači domaće hrane, od sira. meda, čajeva, sokova, kolača i svega drugoga bez čega je nezamisliva proslava Božića, a našlo se i puno ukrasa za borove i kuće, suvenira, igračaka, umjetnina i ručnih radova. Svo koji su željeli nešto pojesti imali su na raspolaganju kobasica, kuhanog vina i čajeva, a koji su željeli još i pomoći na štandu osnovne škole su mogli uz tople i friške palačinke osladiti se i pomoći.

Božićni sajam otvorio je i pozvao građane Požege i njihove goste da ga posjete ovih četiri dana požeški gradonačelnik Darko Puljašić, te da pronađu nešto za sebe i svoje bližnje za darivanje za blagdane, a još više da kupe kvalitetnu i domaću hranu poznatih proizvođača s našeg područja..

Na svom štandu kao i proteklih nekoliko godina mogli ste dobiti i originalno Betlehemsko svijetlo, koje je izviđačka organizacija direktno iz Betlehema, preko Beča, Zagreba donijela i do Požege. Za ovu našu podjelu Betlehemskog svjetla zaslužni su članovi Izviđačkog odreda Požega, koji su građanima rado palili njihove svjetiljke, svijeće i lučice koje su nosili doma.

- Ovaj Božićni sajam samo je nastavak našeg Adventa, niz je tu još događaja kako se približavamo Božiću i Novoj godini. Sada je ovdje u šetališnoj zoni započeo i Božićni sajam, a uz drvene Adbentske kućice tu su i brojni štandovi naših domaćih proizvođača. ukrasa i kolača, koji su nam potrebni u ovo predblagdansko vrijeme. Očekuje nas i vožnja kočijom u organizaciji Konjogojstvene udruge VallisAurea. Svaki dan svira jedan band, a danas nas uveseljavaju iz Glazbene radionice Nota. Očekuje nas koncert Gradske glazbe Trenkovi panduri i TS De Gotho u utorak, kada nam dolazi i Djed Božičnjak koji će se provozati i kočijom kroz grad. Imat ćemo organizirane i radionice izrade božićnih ukrasa na štandovima. Već tradicionalno u utorak nas u 10,30 sati očekuje blagdanski ručak u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega. Pozivam građane da dođu i posjete Božićni sajam i niz događanja koje smo organizirali za njih – istakla je direktorica TU Silvija Podolja, koja je ujedno najavila i na istom mjestu i doček Nove godine 31. prosinca od 23 sata uz Libreto band, te veliki vatromet.