Četvrtak, 12 Prosinac 2019 14:48

8. „Božićna priča“ učenicima lošijeg imovinskog stanja osigurava odlazak na terensku nastavu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM OSNOVNE ŠKOLE ANTUNA KANIŽLIĆA –

POŽEGA - Po 8. puta učenici i učitelji požeške OŠ Antuna Kanižlića, te njihova Školska zadruga „Pčelica“ organizirali su humanitarni prodajni sajam pod nazivom „Božićna priča“ u dvorištu škole. Cijela aktivnost započela je prije nekoliko mjeseci, kada učenici na radionicama i vanškolskim aktivnostima izrađuju ukrase, božićne ukrase, suvenire, nakit, igračke, i dr., a sada to prodaju na sajmu u školskom dvorištu. Osnovni cilj cijele aktivnosti je da se prodajom osiguraju sredstva za pomoć u odlasku na školu u prirodi i terensku nastavu učenicima lošijeg imovinskog stanja.

Ove godine po osmi puta za redom organiziramo naš Božićni sajam i tako osiguramo djeci slabijeg imovinskog stanja odlazak na terensku nastavu. U stvaranju ovog sajma uključena su sva djeca u školi, ali i njihovi roditelji koji su se uključili u pečenje kolača i dolaskom na radionice na kojima su se izrađivali proizvodi koje prodajemo na ovom sajmu. Sredstva smo i do sada koristili svih ovih sedam godina i do sada nije bilo niti jedno dijete da nije išlo na terensku nastavu – istakla je renata marinić, voditeljica projekta.

Da bude prava atmosfera božićnog i adventskog sajma posjetiteljima je u ponudi bio vrući čaj, kuhano vino, fritule, palačinke i puno vrsta kolača koje su pekle mame i bake učenika kao svoj prilog svemu. Učenici i razredna odjeljenja su pripremila i bogat kulturno-umjetnički program, a na repertoaru je bilo i božićnih napjeva. „Božićnu priču posjetio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić i čestitao na odličnoj organizaciji i izvedbi božićnog sajma.

„Božićna priča“ i božićni sajam postali su tradicija koju će učenici i učitelji Kanižlićeve škole njegovati i dalje.