Ispiši ovu stranicu
Utorak, 26 Studeni 2019 10:57

Sve je spremno za prvi snijeg - uvodi se dežurni telefonski broj zimske službe za građane

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Zimska služba Komunalca Požega d.o.o. spremno dočekuje prve intervencije. U nazočnosti predstavnika Grada Požege i PU požeško-slavonske predstavnici Komunalca Požega d.o.o., koji obavlja poslove zimske službe na području Požege i prigradskih naselja, prezentirali su vozila i strojeve s kojima obavljaju čišćenje ulica i nogostupa tijekom zimskih mjeseci.

- Imamo dva kamiona, ralicu, posipač, tri traktora s ralicama i posipačima, dva ICB bagera s ralicama, ručni čistač snijega i mali traktor s ralicom i posipačem. U rad zimske službe uključeno je deset do petnaest djelatnika, ovisno kakve su potrebe. Na stanju imamo 136 tona soli, a po intervenciji bacimo otprilike 20 tona – ističe Ivica Paić, voditelj zimske službe.

Josip Vitez, direktor Komunalca Požega d.o.o. dodao je da će od ove godine biti uveden dežurni telefonski broj za građane.

- Uz postojeći telefonski broj centrale Komunalca Požega d.o.o., uvodimo dodatni mobilni broj telefona na koji će se javljati osoba koja je u tom trenutku dežurna. Taj će broj uskoro biti dostupan na našim internetskim stranicama i građani će u svakom trenutku moći ukazati na poteškoće vezane za zimsku službu – najavio je direktor Josip Vitez.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.

Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.

Galerija slika