Srijeda, 13 Studeni 2019 09:02

Uz puno pjesme i satire kod Krauthakera na krštenju mošta brojni iz glumačkog i pjevačkog života

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

VESELO OBILJEŽILI MARTINJE I PROSLAVILI MLADO VINO U VINARIJI KRAUHAKER -

KUTJEVO – Vinske svečanosti i blagdani i u Vinariji Vlade Krauthakera su događaji za pamćenje, poznati po puno pjesme, puno satire, jer je se i ovoga puta odazvao veliki broj ljudi iz show biznisa, od pjevača, tamburaša, opernih pjevača, glumaca, voditelja, umjetnika. Već su to i nadaleko poznate večeri po odlično izvedenim skečevima i stand up komedijama koje Krauthakerovi prijatelji prirede za njega o Martinju i Vincelovu. Sjećamo se još nedavno izvedenog orezivanja „Svi smo mi Vlado Krauthaker“ kada su se njegovi prijatelji prerušili u Vladu, naravno koristeći njegove karakteristike i obvezne naočale.IMG 4281

Teško je i samo nabrojiti tko su sve bili poznati gosti na Martinju kod Krauthakera, no moramo naglasiti da su se tamburaši Rubata odlično uklopili u takvo društvo i mogli uspješno pratiti neke od poznatih opernih pjevača koji su svaki otpjevali nekoliko uspješnica, ali i dalmatinske klape. Tako su nam od početka okupljanja ispred vinarije pjevali Mate Grgat, Ivo Rajić, Klapa Nostalgija, Mirko Švenda Žiga, Klapa Novi Vinodolski, posebno svoj pjevački šou sa starim evergrinima imao je Boris Ćiro Gašparac Požeški, Klapa Bonaca, a bili su tu i glumac Vedran Mlikota i voditelj i show man Davor Dretar Drele. Među posjetiteljima bilo je puno poznatih ugostitelja, najviše s Jadrana i iz Zagreba, velikih kupaca kvalitetnih vina kuće Krauthaker.

Odlične dionice slavonskih pjesama otpjevao je naš vinski kardinal Vladimir Bauer, uz svoje ministrante Borisa Grgurića i Voljena Grbca iz Rijeke. Bio je to sraz tri tenora u kojemu su svi posjetitelji i gosti mogli samo uživati. Naravno da je martinjski ceremonijal kao i mnogo često do sada odradio vinski kardinal, jedini u Hrvata, Vladimir Bauer, koji se prisjetio da su na početku vinske priče Krauthakera, prije 21 godinu upravo na ovom mjestu ulaza u vinski podrum održali prvo Martinje. Očito da je ovo prvo krštenje mošta bilo uspješno budući da znamo kako se uspješno razvijala vinska priča Krauthakera i uspjesi koje ej postigao sa svojim nadaleko poznatim vinima. Vinski kum ove godine bio je Andrija Mikičić iz Donjeg Miholjca, poduzetnik iz građevinske scene, poznatiji kao vrsni ljubitelj Krauthakerovih vina. Pehar upravo krštenog mladog vina zaista je popio na iskap, pa je stekao titulu „posebno žednog kuma“, ali i vrijedne darove Vinari za svoje kumstvo. Kako i bivši kumovi dobivaju nagrade, jedan od bivših kumova, Drele svoj poklon namijenio je za nezbrinute IMG 4261alkoholičare Krapinsko-zagorske županije.

Još veći show Drele je priredio nakon svečane večere, priredivši za Vladu Krauthakera stolicu za ljuljanje, budući da je otišao u mirovinu, a i za ubuduće, što slijedi inače svim hrvatskim umirovljenicima, čaj od kamilice. Kako mu je i mirovina u hrvatskom prosjeku, dovoljno velika samo za čaj, to će ga i očekivati ubuduće. Kako smo mi država s rekordnim brojem umirovljenika u odnosu na broj stanovnika, a još gore u odnosu na broj radnika, zaista smo posebna država s posebnim umirovljenicima. Zaista s tako malim mirovinama, zaključuje Drele, oni se ne mogu niti hraniti dobro i puno, pa zato i žive tako dugo jer se „zdravo i malo hrane“ pa ih ništa ne može niti udariti.

Uz brojne delicije za dobru podlogu, kasnije su se pila samo odabrana vina koje je Vlado Krauthaker pripremio za sve svoje martinjske goste.