Ispiši ovu stranicu
Petak, 11 Listopad 2019 08:42

Održana prisega ročnika kandidata za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja u vojarni u Požegi završilo je 18 kandidata za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare

U Središtu za temeljnu obuku Hrvatske kopnene vojske u Požegi održana je svečana prisega kandidata za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Obuka 18 ročnika kandidata za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare, od kojih je jedna žena, počela je 20. rujna 2019. godine.  

Obuka kandidata za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare na dragovoljnom vojnom osposobljavanju podijeljena je u dva vremenska razdoblja i traje 15 radnih dana. Prvo razdoblje obuke u trajanju od jednog dana obuhvaća administrativne zadaće prihvata, potpisivanja ugovora, zaduženje vojne opreme i naoružanja, provjera tjelesnih sposobnosti, te postupno uvođenje u vojno okružje.

Drugo razdoblje traje četrnaest dana te obuhvaća upoznavanje sa zakonskim i podzakonskim propisima te zadaće iz slijedećih programskih područja: rukovanje osobnim naoružanjem, kretanje, komuniciranje, zaštitu i reakciju na bojištu, završno ocjenjivanje kandidata, te vojno stručnu obuku koja završava s prisegom i otpustom.

Nakon završene obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja kandidati za vojne specijaliste zrakoplovne tehničare, specijalističku obuku nastavljaju u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

vojni specijalisti 10102019 1