Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Listopad 2019 10:22

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u Udruzi Veličanka

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VELIKA - Međunarodni dan starijih osoba je dan kad se prisjećamo cjelokupnog doprinosa starijih u izgradnji suvremenog društva. Uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj je svakog razvijenog društva. Onim starijim osobama kojima je potreban neki oblik skrbi i pomoći, treba i omogućiti da takvu skrb dobiju u svom domu.

Na taj način omogućuje im se ostanak u njihovom domu što je u velikoj većini slučajeva i njihova želja stoga Udruga Veličanka kroz svoje projekte i programe Pomoć u kući, Zajedno možemo više! (Zaželi), organizirani prijevoz starijih osoba, Dnevne aktivnosti, tzv. „Dnevni boravak“, „Mali dar za veliku stvar“ i program Socijalne kuhinje želi svojim korisnicima omogućiti dostojanstveni život u njihovoj zajednici na području općina na kojima Udruga djeluje.

Udruga Veličanka na područjima općina Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, te područjima gradova Kutjevo i Požega broji više od 550 korisnika. Djelatnici Udruge Veličanka zajedno sa svojim korisnicima svečano su obilježili Međunarodni dan starijih osoba u subotu 5. listopada 2019. godine u prostorijama DVD-a Velika gdje se okupilo više od 200 starijih osoba i njihovih gerontodomaćica. Svečanosti je bio prisutan i zamjenik načelnika općine Velika, gospodin Ivica Potočanac te predsjednica općinskog vijeća, gospođa Antonija Pavlović. Za sve prisutne organiziran je kratki prigodni program gdje su se predstavili članovi pjevačke skupine Ledena berba i Glumačka skupina čiji su članovi aktivni u dnevnim aktivnostima u sklopu Dnevnog boravka koji provodi Udruga Veličanka. Na svečanosti mogle su se čuti autorske pjesme članova Ledena berba i pogledati igrokaz glumačke skupine. Gospodin Stanko Raguž pozdravio je sve prisutne i poželio im dobrodošlicu u Općinu Velika te poželio da ovakvi susreti budu barem jednom godišnje.

Za sve prisutne poslužen je ručak koji su pripremili zaposlenici Udruge Veličanka koji rade u sklopu programa Socijalne kuhinje koja je održivi nastavak EU projekta „Nešto se dobro kuha“ .

Galerija slika