Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Listopad 2019 09:40

Uz nastup 9 zborova nastup na državnoj smotri ostvario Mješoviti pjevački zbor MU Kaptol

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

18. GLAZBENI SUSRETI PJEVAČKIH ZBOROVA MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA – U organizaciji Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije održani su u dvorani Restorana „Sara“ 18. Glazbeni susreti pjevačkih zborova Matica umirovljenika s područja županije. Ukupno ima 11 matica u općinama i gradovima, a na glazbenim susretima nastupilo je 9 mješovitih pjevačkih zborova iz same Požeštine. Ukupno je na glazbenim susretima nastupilo s pratnjama i tamburaškim orkestrom gotovo 200 sudionika.

Domaćin ovih 18. susreta bili su Matica umirovljenika općine Kaptol, pa je njihov Mješoviti pjevački zbor izveo i državnu himnu, a sve goste u dvorani pozdravio je i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić u ime ovogodišnjeg pokrovitelja. Uvodnu riječ i najavu natjecanja dao je predsjednik županijske MU Ivan Ronta, koji je uručio i zahvalnice za pomoć u organizaciji Požeško-slavonskoj županiji i općini Kaptol. Glazbene susrete otvorio je zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović. - Ova 18. obljetnica ovih vaših okupljanja i pjevanja je za respektirati i pozdraviti. Ponos ste vašeg organizatora ali i ponos svih nas gdje god se susrećete i nastupate i izvan naše županije. želim vam i nadalje puno uspjeha u vašem radu, puno zdravlja a neka ovi susreti prođu veselo kao i svi do sada – istakao je zamjenik župana Neferović.Susretima su nazočili i dogradonačelnik grada Požege Ferdinand Troha i dogradonačelnik grada Pleternice Domagoj Katić.

Devet pjevačkih zborova izvelo je svaki po tri pjesme, a neki od njih su izveli svoje pjesme uz glazbenu pratnju. Pjevački zbor „Ledena berba“ iz MU Velika izveo je tri vlastite skladbe koje su i snimili na i objavili na CD-u. Najdojmljiviji nastup imao je Mješoviti pjevački zbor MU kaptol s dvadeset izvođača i uz pratnju tamburaškog orkestra OŠ Vilima Korajca pod ravnanjem Ane Šmitpeter. Ovaj zbor predstavljat će i Požeško-slavonsku županiju na državnoj Glazbenoj smotri u Križevcima.

Za kraj su okupljenim članovima Matica umirovljenika nekoliko tamburaških skladbi zapjevale mlade i sve popularnije tamburašice „Liberta“ iz Kaptola. U nastavku je sve goste i uzvanike zabavljala glazbena skupina „Gold“ a organizator je pripremio i svečani ručak. nakon ručka naravno obvezan ples i druženje.

Galerija slika