Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 18:24

„Ljubav djeci prije svega“ okupio sve one najvažnije u ovom gradu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OTVOREN DJEČJI TJEDAN U GRADU POŽEGI U ORGANIZACIJI DRUŠTVA NAŠA DJECA - 

POŽEGA – Ovogodišnji, već tradicionalni Dječji tjedan u gradu Požega održava se pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Svečano otvorenje pripremljeno je na Trgu sv. Terezije Avilske u Požegi u organizaciji Društva Naša djeca Požega. Na otvorenju su sudionike pozdravili „dječji“ gradonačelnik Marin Sesar i požeški gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji je tom prilikom istakao: - Danas smo ovdje kako bismo se prisjetili da te vi, djeco, najvažniji u ovom gradu. Dragi roditelji, učitelji i organizatori čast mi je biti danas s vama ovdje i uvijek ću za vas naći vremena. Mi, odrasli smo tu da vam omogućimo da uživate u djetinjstvu, u zdravoj okolini, okruženi dobrim ljudima.

Na prvom danu Dječjeg tjedna program su izveli zajedno, djeca iz Dječjeg vrtića sv. Leopold Mandić s plesnom koreografijom pod vodstvom odgojiteljica Saše i Jasne, djeca iz OŠ Antuna Kanižlića pod vodstvom svojih učiteljica i Plesna radionica Ilijane Lončar koja je pripremila jedan interaktivni ples pod nazivom „Pleši sa mnom“.

Dječji tjedan nastavlja se od srijede do petka

Program Dječjeg tjedna nastavlja se i idućih dana - u srijedu će se na Sportsko – rekreacijskom centru u Požegi od 16 sati održati aktivnost „Volonteri u parkovima“ kojima će se pridružiti veliki broj mališana, a uz organizatore, program će obogatiti animatori Dječjeg Gradskog vijeća i članovi Teniskog kluba Požega. U četvrtak od 12 sati će na Trgu sv. Terezije Avilske Plesni studio ArTina pod vodstvom Kristine Novak voditi program pod nazivom „Bajkom kroz prava i dužnosti djece“, dok će u petak u 10 sati na istoj lokaciji u prigodnom programu nastupiti DV Požega, DV Radost te zbor Cesarići OŠ „Dobriša Cesarić“. Uz to, Umjetnička organizacija UO Plesna radionica Ilijane Lončar slavi 20. sezonu rada u sklopu koje će u petak 11. listopada od 17 do 18 sati održati radionicu kreativnog plesa za roditelje i predškolsku djecu, a od 18,30 do 19,30 sati radionicu kreativnog plesa za roditelje i djecu prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“. Kao i svake godine, ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeravanje pozornosti javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, pokretanje akcija od šireg značaja za odgoj i razvoj djeteta, poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom te brojne druge.