Petak, 13 Rujan 2019 12:31

3 milijuna kuna uloženo u abdominalnu operacijsku dvoranu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA U OPĆU ŽUPANIJSKU BOLNICU POŽEGA - 

POŽEGA – Opća županijska bolnica u Požegi ne prestaje s ulaganjima u svoje odjele pa nam je tako predstavljeno i ulaganje vrijedno više od tri milijuna kuna u opremu za operacije u abdominalnoj operacijskoj dvorani. Radi se o vrlo skupoj opremi koju nema mnogo bolnica, a kako je istaknuo prim.mr.sc. Damir Šimleša, voditelj Odjela kirurgije, u Slavoniji takve operacijske dvorane imaju jedino još bolnice u Slavonskom Brodu i Osijeku.

- Ovo što ovdje vidite je naša nova abdominalna operacijska dvorana koja je postala integrirana, što znači da je kompletno opremljena s uređajima za laparaskopske operacije kojima je omogućen rad na abdomenu bez reza. I do sada smo radili te operacije, ali ne s ovakvom opremom. Ovakva operacijska dvorana omogućava povezanost s prostorijom za predavanje u kojoj se vrše edukacije. Nova operacijska dvorana je u funkciji već drugi tjedan i u njoj vršimo operacije u trbuhu bez reza s rupicama, laparoskopski što je zapravo osnovna namjena ove opreme - istaknuo je prim. Šimleša.

U operacijskoj dvorani je potpuno nova oprema poput instrumenata za isufliranje plina, isauganje tekućine, potpuno nove kamere, novi ekrani te integrirano svjetlo.