Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 14:49

Započele prijave za programe osposobljavanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u Učilištu Link Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Učilište Link u Požegi provodi suvremene programe osposobljavanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu:

jednostavni poslovi u kuharstvu, slastičarstvu i posluživanju.

Naglasak programa je na praktičnom osposobljavanju u novom profesionalno opremljenom praktikumu Učilišta Link, profesionalnoj kuhinji partnera Bilburger, slastičarskoj radionici Medeno srce te na Sajmu Gast u Splitu.

Osim stručnih znanja i vještina polaznicima će se osigurati program usvajanja stručnog engleskog jezika.

Prijave i osposobljavanje, zdravstveni pregled i izdavanje sanitarne knjižice te svi potrebni materijali i oprema za polaznike programa su besplatni.

11

Učilište Link u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i ugostiteljstvom Bilburger provodi projekt „Osposobljavanje osoba u nepovoljnom položaju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu“ čiju ukupnu vrijednost od 1.333.301,39 kuna financira Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projektom se izravno doprinosi zapošljivosti teže zapošljivih skupina osoba te njihovoj konkurentnosti na tržištu rada kroz obrazovanje i stručno usavršavanje u zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva uz istovremeno poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz istog sektora.

Projektom će se nezaposlenim osobama do 25 godina i iznad 54 godine te osobama s invaliditetom omogućiti stjecanje stručnih znanja, ali i općih kompetencija i mekih vještina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz razvoj i provedbu verificiranog programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca.

Polaznicima će biti pružena mogućnost izbora između tri ponuđena zanimanja – pomoćni/a kuhar/ica, pomoćni/a konobar/ica, pomoćni/a slastičar/ka uz osigurane troškove prijevoza dolaska na osposobljavanje i praksu.

Stečena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za navedena zanimanja bit će upisana u e- radnu knjižnicu.

Nastava programa osposobljavanja započet će u listopadu, a u tijeku su upisi polaznikau programe:

osobnim dolaskom u Učilište Link, Primorska ulica 57, Požega,

e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili

telefonom na: 098/642-547.

Sve informacije o programima osposobljavanja i uvjetima prijavemoguće je dobiti na telefonski broj 098/642- 547.

11a