Nedjelja, 01 Rujan 2019 11:31

Zlatne žice Slavonije i Slavonske lole ispunili srca ljubitelja tamburaške glazbe

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Prekrasna posljednja noć ovogodišnjeg kolovoza privukla je tisuće posjetitelja na brojne požeške lokacije, a bilo je uistinu za svakoga ponešto.

U predvečernjim satima, prva dama hrvatske šlageristike Gabi Novak, u pratnji sina Matije Dedića te uz posebnu gošću Mariju Šestić, oduševila je ispunjenu dvoranu Glazbene škole Požega.

Na središnjem požeškom trgu večer je donijela Zlatne žice Slavonije, najdugovječniji tamburaški festival. Među dvadesetak novih pjesama moglo se čuti sjajnih skladbi, koje će konkurirati za neke buduće retrospektive požeškog festivala. U nastavku tamburaškog programa zapjevalo se uz Slavonske lole gotovo do ponoći.

A u ponoć je u pješačkoj zoni započeo koncert Soulfingersa, koji su izvedbama poznatih soul i funk pjesama na najbolji mogući način zaključili treći dan Aurea Festa Požega 2019.

Danas nas očekuje Retrospektivi požeškog festivala „Pjevat će Slavonija“, a gošća u našemu gradu će biti i Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim se Visokim pokroviteljstvom ove godine održava Aurea Fest Požega.