Nedjelja, 01 Rujan 2019 11:16

Nagrađeni najljepši izlozi, Studio La Bella Vita pobjednik Natječaja „Uredimo svoju Požegu“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PROGLAŠENI POBJEDNICI NA 4. NATJEČAJU „UREDIMO SVOJU POŽEGU“ TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

POŽEGA - Na javni poziv i Natječaj koji je objavio tjednik Kronika požeško-slavonska u suradnji s Udrugom Požeški čuvari baštine ove godine prijavilo se 20-tak natjecatelja koji su uredili izloge svoje prodavaonice, ugostiteljskog objekta, obrta i tvrtki. Želeći nastaviti dugogodišnju tradiciju uređivanja izloga u vrijeme održavanja požeškog festivala, Zlatne žice Slavonije i posljednjih godina Aureafesta, uredništvo tjednika Kronika organiziralo pokrenulo je ovo natjecanje, ali i poticajno nagrađivanje svih onih koji svoje izloge urede, naravno u slavonskom štihu, a o0ve godine posebno i uz jubilej 50. godina požeškog festivala. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Požege i osobno gradonačelnika Darka Puljašića, te uz sponzorstvo Hotela Grgin Dol iz Požege i Agencije za marketing i izdavaštvo Kruna Požega.

U dva dana komisija i fotograf tjednika Kronika obišli su sve uređene i prijavljene izloge, te izabrali 4 najljepša koji su ponijeli vrijedne nagrade. Uručenje nagrada upriličeno je u pješačkoj zoni Cehovske ulice, uređenoj za Aurea fest. - Pozdravljam sve sudionika natječaja „Uredimo svoju Požegu“ i vas koji ste pobjednici natječaja. Aurea fest je dio tradicije i identiteta ovog grada, koja je započela prije 50 godina. S ponosom se prisjećamo početaka, prije pola stoljeća, kada su požeški izlozi također bili uređeni i prava ogledala grada i festivala. Ovu našu inicijativu da nastavimo dobru tradiciju, koja je malo posustala, od prvog dana podržao je i grad Požega i osobno gradonačelnik Darko Puljašić. Želimo da se ubuduće ovoj inicijativi uređenja izloga našeg grada priključi još više trgovaca, obrtnika i ostalih djelatnosti, te tako još više uljepšamo grad uz festivalska događanja. Svi koji su izložili naše kulturno blago, našu baštinu i naš identitet čestitam, a posebno pobjednicima koji će primiti priznanja i nagrade – istakao je glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić.

Sve dobitnike je pozdravio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić i uputio čestitke za trud koji su uložili svi zajedno da nam grad u vrijeme festivala bude još ljepši. - Svima vama koji ste doprinijeli što ljepšem izgledu našeg grada u festivalske dane čestitam i želim da se i dalje svake godine natječu. Pozivam i sve ostale koji se još nisu uključili u inicijativu „Uredimo svoju Požegu“ da se dogodine priključe i da ovo natjecanje još proširimo, jer na taj način našu Požegu činimo ljepšom – istakao je gradonačelnik Puljašić dodjeljujući prvu nagradu za najljepši izlog dvjema mladim poduzetnicama, koje su iako mlade pokazale svoj senzibilitet za našu slavonsku povijest i baštinu. Naravno da su to mogle samo naslijediti od svojih baka i svojim majki, kako običaj uređivanja, tako i brojne predmete koji se čuvaju koljenima. Ove dvije poduzetnice su prilikom pokretanja poduzetničke ideje koristile i poticaje grada Požega za razvoj poduzetništva. Prvu nagradu, priznanje i poklon bon od 1.000 kuna dobile su vlasnice Studija La Bella Vita.

Drugu nagradu, večeru za dvije osobe u Hotelu Grgin Dol uručio je urednik tjednika Kronika, predstavnicama Prodavaonice „Silver“, a i dvije treće nagrade, djelatnicama Prodavaonice „Orljava“ i Luks BikeAdventure koje su imale jednak broj bodova na ocjenjivanju pa su dodijeljene dvije treće nagrade.