Srijeda, 28 Kolovoz 2019 08:42

U Zagrebu predstavljen program ovogodišnjeg Aurea Festa

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Aurea Fest je, u suradnji s Croatia recordsom, i ove godine predstavljen u Caffe baru i Music shopu “Nova ploča”. S obzirom na to da je ovo godina u kojoj se obilježava 50 godina od prvog požeškog festivala, Croatia records predstavio je dva nova izdanja – “Aurea Fest 2019” i “Pjevat će Slavonija – Retrospektiva požeškog festivala 1969-2019”.

Na press konferenciji okupili su se organizatori, novinari i izvođači, ali i ljubitelji dobre glazbe, koji su imali priliku čuti nešto više o programu ovogodišnjeg Aurea Festa. O festivalu su govorili Domagoj Bešlić, urednik Croatia Recordsa, Damjan Pirović, umjetnički direktor Aurea Festa te Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege te direktorica marketinga Aurea Festa.

Domagoj Bešlić istaknuo je kako Croatia Records već dugi niz godina bilježi sjajnu suradnju s Aurea Festom, o čemu svjedoče i dva nova izdanja objavljena u kolovozu ove godine. Festivalski CD Aurea Festa koji objedinjuje 19 tamburaških i 20 pop pjesama kvalitetom je ponovno nadmašio sva očekivanja, a publici jamči sjajan provod na Zlatnim žicama Slavonije i Aurea Pop Festu. Povodom 50 godina održavanja Požeškog festivala objavljeno je i trostruko CD izdanje s presjekom hitova koji su obilježili ne samo domaću glazbenu scenu, nego i kulturni identitet naše zemlje. Kompilacija naziva “Pjevat će Slavonija – Retrospektiva požeškog festivala 1969-2019” dio je prestižne edicije “50 uspješnih pjesama”, a sadrži pjesme popularnih izvođača tamburaške glazbe kao što suKrunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Slavonske lole, Stjepan Jeršek Štef, Gazde, Viktorija Kulišić Đenka, Dike, Vranac i drugi.

Umjetnički direktor Aurea Festa Damjan Pirović predstavio je četverodnevni glazbeni program koji će početi u četvrtak, 29. kolovoza, Aurea Jazz Festom. Požeški Big Band uz goste iz emisije “A strana” održat će nastup na lokaciji bivšeg atletskog stadiona, nakon čega će austrijski orguljaš Raphael Wressnig & Soul Gift Bandom zatvoriti prvi dio programa samostalnim koncertom. Petak je rezerviran za Aurea Pop Fest gdje će sjajni glazbenici poput Igora Delača, Antonele Doko, Lu Jakelić, Dominika Blaževca, Adrijane Baković, Marka Kutlića i drugih predstaviti svoje aktualne singlove, dok će dva kultna benda – Psihomodo Pop i Let 3 održati samostalne koncerte. Program će završiti nastupom hrvatske DJ-ice i producentice Marine Karamarko u sklopu Aurea Festa elektroničke glazbe. Aurea Fest Zlatne žice Slavonije ove će se godine održati u subotu 31. kolovoza, kad će biti predstavljeno devetnaest novih skladbi na najpoznatijem i najdugovječnijem tamburaškom festivalu u Hrvatskoj.

Glavni događaj ovogodišnjeg Aurea Festa je nedjeljna Retrospektiva požeškog festivala pod nazivom “Pjevat će Slavonija”, na kojoj će biti izvedene festivalske  uspješnice od 1969. godine pa sve do danas. Više od dvadeset izvođača uz veliki revijalni orkestar podsjetit će koliko je sjajnih pjesama iznjedrio požeški festival, a program će biti kombinacija iskustva i mladosti te tamburaških sastava, solista i glazbenih suradnji. Po završetku Retrospektive samostalni koncert održat će legenda požeškog festivala i tamburaške glazbe Krunoslav Kićo Slabinac.

Osim glazbenog programa, Silvija Podoljak predstavila je dodatni sadržaj ovogodišnjeg Aurea Festa, a na bogatom popisu ističu se poznata Fišijada, Super glas, Dječji festival i Art Park. Požega će u razdoblju od 29. kolovoza  do 1. rujna postati “mjesto dobrih vibracija”, a dobrodošli su svi oni koji su željni bogatog glazbenog, kulturnog i gastro programa.

Izdanja “50 uspješnih pjesama: Pjevat će Slavonija – Retrospektiva požeškog festivala” i “Aurea Fest 2019” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna za svako. Albume će biti moguće nabaviti i u Požegi u vrijeme održavanja Aurea Festa.

Foto: Nikola Knežević