Utorak, 20 Kolovoz 2019 22:53

Za jubilarni 50. Aurea fest napunjeno 1.300 butelja festivalskog vina vinarije Kutjevo d.d.

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

NAPUNJENO 1.000 BUTELJA VRHUNSKE GRAŠEVINE I 300 BUTELJA CRNE KUPAŽE MAXIMO NERO U STARIM KUTJEVAČKIM PODRUMIMA -

KUTJEVO – Da nam je festival u Požegi blizu, najavi nam uvijek jedan nezaobilazni događaj, tradicionalno punjenje festivalskog vina u podrumima Kutjeva d.d., Tako je i ove godine napunjeno 1.300 butelja službenog vina festivala, koje se koristi na svim festivalskim manifestacijama, nagrađuju se izvođači i učesnici, pije se na svim festivalskim priredbama. Ove godine Kutjevo d.d., kao generalni sponzor osiguralo je 1.000 butelja svoje vrhunske graševine i 300 butelja kupaže nekoliko crnih vina pod brandomMaximo Nero koje su dobile posebnu etiketu 50. godina Aureafesta – Požega festivalski grad od 1969. godine.

Punjenu vina i stavljanju specijalnih festivalskih etiketa nazočili su članovi Uprave Kutjeva d.d. kao domaćini, predsjednik Uprave Zlatko Romić i član uprave Dino Galić. požeški gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Ferdinand Troha i Mario Pilon, direktor Aureafesta Ivan Bunjevac i prodirektori iz festivalskog odbora, direktorica TZ grada Požega Silvija Podoljak, glavni enolog zadužen za vina u Kutjevu d.d. Ivan Marinclin, te brojni mediji koji će ovaj događaj odaslati u svijet do čitatelja.

Predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Zlatko Romić istakao je svoje zadovoljstvo što su Kutjevačka vina ponovno službena vina festivala koji traje punih 50 godina i sa kojim je Kutjevo d.d. dugi niz zajedno. – Ovdje smo se našli na ovom svečanom punjenu vina za naš festival koji dugo godina krasi grad Požegu i ovu našu Požešku dolinu. Čestitam organizatorima na ovoj dugoj tradiciji održavanja festivala. Nadamo se da ćemo i u narednim godinama mi biti s vama i održati tu manifestaciju.

Čestitke za ovaj uspjeh i dugu tradiciju festivala uputio je i član Uprave Dino Galić istakavši da je najvećoj vinariji u ovom kraju čast biti uz festival i zajedno promoviraju najkvalitetnija vina ovog kraja diljem svijeta. -Festivalsko vino je ove godine naša najprodavanija hrvatska butelja, vrhunska Graševina berbe 2018. godine, prodana u preko 300 tisuća butelja. Crno vino je iz premium linije Maximo Nero iz 2016. godine. Želim da zajedno surađujemo i slijedećih 50 godina – istakao je Galić koji je direktoru festivala uručio i poklon Kutjeva d.d., arhivsko vino staro 50 godina.

Zahvalu generalnom sponzoru na godine suradnje iskazao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. – Kutjevo d.d. je naš najvjerniji partner i smatram da je ovih prvih 50 godina proletjelo. Naš festival je pokazao, od 1969. godine kada je krenuo, da ima sjajnu budućnost, koju smo mi sada prošli i najavljujemo mu još sjajniju budućnost. Idemo zajedno s našim vinarima kao partneri i mi na našem festivalu u jesen pokazujemo sve bogatstvo ove Slavonije ali i slavonske pjesme. Zadnjih godina nastojimo festival malo osuvremeniti i približiti mladim generacijama. Svi su dobro došli na naš festival, očekujemo dobro vrijeme a pripremili smo za svakog po nešto, od hrane, vina, pjesme i svih lijepih stvari koje festival ima.

Sve godine uz festival je i Požeško-slavonska županija a sve sudionike punjenja vina pozdravio je zamjenik župana za gospodarsku djelatnost Željko Jakopović. – Mi kao županija i institucija koja ima širi značaj svakako će se uvijek uključiti i podržati ovu manifestaciju. Kroz povijest vidimo da to zaslužujemo, naši prethodnici su to pokrenuli i održali, a mi se moramo potruditi da svake godine bude sve bolje. Mi se samo moramo potruditi da festival njegujemo i očuvamo za budućnost.

Svoju zahvalu dugogodišnjem partneru i domaćinu izrazio je i direktor Aureafesta Ivan Bunjevac, koji je najavio i program 50. jubilarnog, četverodnevnog Aureafesta. Zahvalio se svim sponzorima koji pomažu ovaj festival i posebno grad Požegu koji prati ovaj festival. - Za ovu obljetnicu i jubilarni festival pripremili smo četiri dana niz kulturnih i glazbenih sadržaja, ali i gastronomije i zabave. Pozivam sve da posjete Požegu ova četiri dana festivala i tako sudjelovati i u proslavi naše obljetnice. Najvažniji događaj ove godine bit će Retrospektiva 50 godina festivala gdje ćemo uz izravni TV prijenos predstaviti najveće uspješnice požeškog festivala od 1969. godine do danas. nadam se da će ovaj festival svima osjetiti u dobrom sjećanju.