Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:40

Najbolji lovci strijelci i dalje dolaze iz Virovitičko-podravske županije i odnose pehare

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

5. KUP SLAVONIJE I BARANJE U LOVAČKOM STRELJAŠTVU -

BZENICA - Na jedinstvenom u Hrvatskoj, lovačkom strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije održan je 5. Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu. Natjecale su se ekipe pet slavonskih županija, a stvarni domaćin je bila Osječko-baranjska županija i njihov Lovački savez. Po šest natjecatelja uz voditelja natjecalo se u gađanju letećih meta u lovačkom trapu i lovačkom parkuru te na pokretne i nepokretne mete s puškama s užljebljenim cijevima.

Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, general u mirovini Đuro Dečak i predsjednik požeškog Lovačkog saveza Branko Bertelović.- Ovo je jedinstveno natjecanje koje je započelo na inicijativu Lovačkih saveza Slavonije i Baranje, a naša želja je bila i ostvarena da to ostane tradicija. Poticaj za to natjecanje daje namHLS i predsjednik Dečak, koje i financijski pomaže ovo natjecanje, jer ovo je još jedan iskorak u tom natjecateljskom dijelu. Lovno streljaštvo koje je i olimpijska disciplina u kojemu Hrvatska ima uspjeha i treba ga širiti. Očekujem da to podrže svi oni koji se bave lovačkim streljaštvom - istakao je predsjednik Bertelović.

Nakon cijelo dopodnevnog natjecanja ponovno su po nekoliko puta najbolji lovci strijelci bili iz Virovitičko-podravske županije koji su osim pobjedničkog ponijeli i veliki prijelazni pehar. Drugi su bili lovci strijelci iz Osječko-baranjske županije, treći Vukovarsko-srijemski lovci. Četvrto mjesto osvojili su lovci strijelci iz Brodsko-požeške županije, a peto mjesto osvojili su lovci Požeško-slavonske županije.

Pojedinačno najbolji lovac strijelac bio je Zvonko Pavošević iz Osječko-baranjskog Lovačkog saveza.