Petak, 16 Kolovoz 2019 09:10

Biskup posjetio pleterničku obitelj Kordić čiju je kuću pogodio grom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - U jutarnjim satima, 14. kolovoza u obiteljsku kuću Marije Kordić u Pleternici udario je grom, uništio sve električne instalacije, bijelu tehniku i druge aparate uključene u električnu energiju, dio opreme, razbio prozorska stakla i više od tisuću komada crijepa na krovu. To je drugi udar groma u jednu pleterničku kuću u novije vrijeme.

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji pleterničkog župnika Antuna Ćorkovića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je istoga dana obitelj Kordić.

Rekao je kako je došao izraziti joj blizinu i duhovnu solidarnost te utvrditi u čemu bi Biskupijski Caritas mogao pomoći.

Zahvalio je Bogu što je troje stanovnika kuće u trenutku udara groma ostalo nepovrijeđeno i poželio im da što prije uz pomoć Božju ponovno urede dom, a da će Caritas pomoći u kupnji bijele tehnike. Istaknuo je da im time svjedoči kako u ovom trenutku nisu sami, jer ih među ostalim prati i njegova molitva a i dobrota mnogih dobrih ljudi koji će priteći u pomoć.

Gospođa Marija izrazila je zahvalnost za pažnju i ohrabrenje koje je biskup iskazao njezinoj obitelji svojim posjetom.

DSC08214