Subota, 24 Studeni 2012 16:24

Zajedno u ratu, zajedno u miru

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI BAJKERI DOČEKALI KARAVANU ZA VUKOVAR  -

 

POŽEGA – Već nekoliko godina na inicijativu bajkera iz Moto kluba Korkyra Raiders iz Korčule, vozi se u sjećanje na stradanje Vukovara karavana prijateljstva od Prevlake do Vukovara. Karavani bajkera pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ u svakom gradu kroz koji prođu pridružuju se članovi moto klubova diljem Hrvatske. Na prolasku kroz Požegu karavana je već činila 160 motocikla, a u Požegi ih je dočekao domaći Independent moto klub.

 

PB176278Na Trgu 123. brigade svi zajedno poklonili su se našim poginulim braniteljima, položili vijence i zapalili svijeće uz spomenik. Zajedno s članovima Independenta moto karavanu dočekao je i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. – Želim dobrodošlicu hrvatskoj u malom. Danas smo ovdje da se prisjetimo herojskog grada Vukovara, kamo ste i vi od Smokvice preko Prevlake krenuli da budete u koloni sjećanja. I još jednom ćemo ponoviti – zajedno u ratu, zajedno u miru. I prenesite ove osjećaje iz slobodarske Požege našem dragom gradu heroju, gradu Vukovaru. Imali smo sreću da upravo na današnji dan u Požegi slavimo i grad heroj i generale heroje. Hvala vam za ovo učešće, hvala vam što ćete danas biti s nama, ova Hrvatska u malom, koji ste se vi ovdje okupili, mekog srca, ali sa onim robusnim i snažnim mašinama. Želim vam ugodan boravak, želim da se danas doista proveselimo i profeštamo, želim da sretno sutra krenete dalje prema Vukovaru i da ne vozite brzo, da ne vozite brže nego anđeli koji mogu letjeti uz vas i koji će vas čuvati – rekao je gradonačelnik Ronko na dočeku karavane. Zahvaljujući na prijemu i domaćinstvu Đani Radovanović s Korčuke, inicijator i organizator karavane predao je gradonačelniku poklon košaru s plodovima i proizvodima dalmatinskih branitelja.

 

Već poznati gostoljubivi domaćini iz Independenta ove godine su dobili priliku da ugoste sudionike karavane na večeri koju su organizirali u prostorijama NK Dinamo Vidovci, i na noćenju koje su organizirali za sve u Sportskoj dvorani Grabrik. – Ovo je za nas posebna čast koju nam zbog našeg dobrog domaćinstva već nekoliko godina čini Karavana, da obvezno prođe na svom putu kroz Požegu. Kod nas se osjećaju dobro, a mi ćemo se već sutra ujutro nakon doručka koji im priređujemo zajedno s njima otići put Vukovara – rekao je Iko Kuprešak, predsjednik Moto kluba Independent.

 

Karavana je u Vukovaru zajedno s brojnim Požežanima 18. studenog sudjelovala u koloni sjećanja za žrtve Vukovara.