Srijeda, 17 Srpanj 2019 11:06

Uspješna 2018., a u 2019. i završetak Vinskog podruma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA VINOGRADARA,VINARA I VOĆARA " VINO – KAP“ KAPTOL - 

KAPTOL - Udruga vinogradara,vinara i voćara " VINO – KAP“ Kaptol održala je svoju 16. Izvještajnu godišnju skupštinu u proširenom vinskom podrumu u Kaptolu. Pozdravnom riječi svima se obratio predsjednik udruge Ferdinand Novak i otvorio Skupštinu, a potom je izvješće o radu udruge u 2018. godini kronološkim redom predstavio tajnik udruge Mile Pavičić.

Udruga je u protekloj godini organizirala Vincelovo u Kaptolu, Stručna predavanja za voćare i vinogradare, Degustacije i ocjenjivanja vina članova udruge u suradnji sa vinskim enolozima, Ocjenjivanje vina "Vino -kap", manifestaciju Slanvin u Kaptolu, Organizaciju rada prese za grožđe, Pudarsku službu, manifestaciju Pudarijada, Martinje u Kaptolu te imala niz izleta i sudjelovanja na ocjenjivanju vina i rakija.

Izvješće su podnijeli i blagajnik i predsjednik nadzornih odbora, a predsjednik udruge predstavio je novi plan rada za 2019. koji je sadržajan i zahtjevan sa naznakom o završetku Vinskog podruma.

Skup je u ime Općine Kaptol pozdravio Damir Poljanac, predsjednik općinskog vijeća .

U drugom dijelu programa firma "Bayer" prezentirala je svoja zaštitna sredstva i plan zaštite vinograda u suradnji sa Savjetodavnom službom - podružnica Kaptol sa naglaskom na obveznoj zaštiti i prskanja protiv "američkog cvrčka" koji je detektiran u našem vinogorju .

Na kraju programa zastupnici firme "Ferenčak" podružnica Kutjevo prezentirali rad stroja - malčer sa bočnim pomakom.

Sva ova događanja popratilo je 130 članova udruge i njihovih gostiju koji su se uz večeru družili i izmjenjivali vinsko - vinogradarska iskustva .