Ispiši ovu stranicu
Subota, 06 Srpanj 2019 12:03

Za adaptaciju, uređenje i energetsku učinkovitost prostora uloženo 350 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

MATICA UMIROVLJENIKA PLETERNICA U NOVO UREĐENIM PROSTORIMA - 

PLETERNICA – Članovi matice umirovljenika Pleternice svečano su uz malu priredbu otvorili novo uređene i energetski obnovljene prostorije u Pleternici. Prostor se nalazi iza Doma zdravlja Pleternica u samostojećoj zgradi na dvije etaže u kojoj je smještena i Udruga slijepih i slabovidnih osoba. Prostor je grad Pleternica uređivao kroz tri godine,veličine oko 160 kvadrata, a uz sredstva EU fondova za energetsku učinkovitost ukupno je uloženo oko 350 tisuća kuna.

Predsjednik MU Pleternica, Zvonko Čorak zahvalio se gradu Pleternici i Komunalcu Pleternica koji je vodio poslove obnove, na svemu i što su prepoznali umirovljenike, kao jednu od najveće populacije stanovništva. – Ovo je za nas jedno lijepo zdanje, reprezentativan prostor, koji će nama dostajati za naše aktivnosti i gdje ćemo se moći sastajati i družiti. Često imamo i svoje zabave, imamo i svoju glazbenu skupinu, Ženski pjevački zbor, sportske ekipe s kojima se natječemo na umirovljeničkim igrama, i sada će biti olakšan rad svima.

Svečani skup pozdravili su i obratili se Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske i Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice, koja je presijecanjem vrpce svečano predala prostor umirovljenicima na korištenje.

Prostor je blagoslovio kapelan župe sv. Nikole u Pleternici, Tomislav Sanić. Ženski pjevački zbor MU Pleternica izveo je nekoliko pjesama uz glazbeni sastav umirovljenika.

Galerija slika