Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 11:02

Pobjednik je Jozsef Dibak (Italija) – u nacionalnom prvenstvu najbolji su Dario Dorušak (jednopreg) i Marko Vidačić (dvopreg)

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

11. MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI -

PLETERNICA - Usprkos nepovoljnom vremenu i odgađanju starta trećeg dana natjecanja, u Pleternici je uspješno završen 11. Međunarodni konjički turnir. Organizator je bio Konjički klub Pleternica, a pokrovitelji Grad Pleternica i Požeško-slavonska županija. Posljednjeg dana turnira prisustvovali su mu župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Antonija Jozić sa svojim zamjenicima Domagojem Katićem i Antom Barbarićem te Marija Buće, nova predsjednica Konjičkog kluba koji su ujedno najuspješnijima podijelili nagrade.

U raznim kategorijama na ovogodišnjem turniru sudjelovala su 32 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Italije a kao i ranijih godina prvog dana na rasporedu je bila dresurna utakmica, drugog dana maraton i danas utakmica preciznosti. Kad su se zbrojili svi rezultati prvo mjesto na Međunarodnom konjičkom turniru zauzeo je Jozsef Dibak koji nastupa za Italiju, drugi je bio Talijan Luca Cassottana a treći Marko Vidačić.

U nacionalnom dijelu natjecanja posebno su se bodovali rezultatu u jednopregu, odnosno dvopregu. Prvak Hrvatske u vožnji jednoprega je Dario Dorušak, drugo mjesto je zauzeo Ivan Nikolić a treće Katarina Ćorić. Prvak Hrvatske u dvopregu je Marko Vidačić, drugi je David Sušac dok je treće mjesto pripalo Josipu Anđanu.