Srijeda, 19 Lipanj 2019 18:00

Održana muzejska petica za nastavnike

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

GRADSKI MUZEJ POŽEGA NAGRADIO NASTAVNIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA DOBRU SURADNJU - 

POŽEGA - Na kraju i ove nastavne godine Gradski muzej Požega nagradio je nastavnike koji su najčešće dovodili učenike na izložbe. Na prigodnoj svečanosti okupljenim nastavnicima i ravnateljima škola obratila se ravnateljica Muzeja Mirela Pavličić Hein. - Želimo Vam ovom se zahvaliti na Vašem trudu i zalaganju, odnosno promociji našeg Muzeja, na izuzetnoj suradnji jer Vašom zaslugom ostvarili smo značajan rezultat. Ali što je puno važnije kroz ovu praksu učimo našu djecu što je to Muzej i da je muzej pristupačan svima, da se ovdje može mnogo toga naučiti, ali i da se možemo zabaviti i lijepo provesti. Na ovaj način stječemo naviku kod djece da dolaze u muzej.

Podsjetila je da je tijekom ove školske godine, Gradski muzej Požega pripremio pet izložbi, od toga je jedna bila požeška, a ostale su bile gostujuće. To su Razotkrivanje (Hrvatski prirodoslovni muzej), Anamneza (Arheološki muzej u Zagrebu), Drava Art biennale (Muzej grada Koprivnice), O životinjama i ljudima (Etnografski muzej u Zagrebu) te Korak ispred vremena – AtelierWollner.

Ove izložbe posjetilo3 204 učenika,održana su 162 vodstva te 73 radionice. Najposjećenija izložba bila je Anamneza (1061 učenik).

Nastavnicima koji su najčešće su učenicima posjećivali izložbe ovom prigodom uručene zlatne, srebrne i brončane diplome. U kategoriji nižih razreda osnovne škole zlatnom diplomom nagrađene su: Anita Ujević i Blanka Berger iz OŠ J. Kempfa, Irena Topalušić iz OŠ A. Kanižlića, Josipa Petriška, Barbara Mikulić, Anita Rašić i Ivana Mršić iz Katoličke osnovne škole; srebrnom diplomom Ivana Jukić Matijević iz OŠ J. Kempfa te brončanom Krunoslava Šipek i Irena Krošl iz OŠ J. Kempfa, Zdenka Matković i Valentina Mirković iz OŠ A. Kanižlića te Zrinka Bešlić iz Katoličke osnovne škole.

U kategoriji viših razreda zlatna diploma je dodijeljena Blanki Đimoti Zimi iz OŠ D. Cesarić, srebrna Vinku Tadiću iz iste škole, a brončana Klaudiji Gašpar iz OŠ A. Kanižlića, Dunji Šaro Vojvodić iz Katoličke osnovne škole te Sanji Mišić iz OŠ Mladost, Jakšić.

U kategoriji srednjih škola zlatna diploma je pripala Sanji Musil iz Gimnazije, srebrna MartiniPospišil iz Katoličke gimnazije, a brončana Draganu Silukoviću iz Gimnazije. Posebnu zahvalnicu dobila je općina Kaptol koja je uručena njihovom načelniku Mili Pavičiću zbog pomoći u organiziranju besplatnog prijevoza učenika na izložbe u Muzej.