Breadcrumbs

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 09:03

Pobijedila Marta Morvaj, druga Lana Bobek, a treći Benjamin Poleto

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

27. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL CVJETIĆI GLAZBE – VEČER AUTORSKE PJESME -

PLETERNICA – Održana je i druga večer 27. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ – večer autorske pjesme. Na programu je bilo 10 pjesama koje su uglavnom tekst, glazbu i aranžmane pisali domaći autori, a najviše glazbe i aranžmana napisao je Robert Vojvodić, dok je čak četiri teksta napisala Ines Gužvić. Zanimljivost je da je Ana Baketarić, koja je počela pjevati na ovom festivalu, pobjeđivala nekada, ove godine napisala pjesmu za svoju kćerku Lanu Baketarić, a pjevala je s njom i bek vokal uz pratnju tamburaškog orkestra Cvjetni band koje je pratio sve skladbe.

Prosudbeno povjerenstvo ove godine najboljom pjesmom proglasilo je pjesmu „Kirvajski kolači“ koju je izvela mlada Marta Morvaj iz Požege. Tekst i glazbu za ovu pjesmu napisao je Tihomir Morvaj, a i aranžman zajedno s Alenom Mozerom. Njoj je sportski bicikl, dar Tofrada trgovine uručila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Drugo mjesto osvojila je pjesma „Zove me sreća najveća“ koju je otpjevala Lana Bobek iz Trapara, za koju je tekst napisala Ines Gužvić, glazbu i aranžman Robert Vojvodić. Njoj je uz čestitke i cvijeće, nagradu veliki LCD TV uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Treće mjesto pripalo je pjesmi „Slavonijo, volim te“ koju je otpjevao Benjamin Poleto iz Završja, a za njega je tekst, glazbu i aranžman napisao Robert Vojvodić. Komplet za karaoke sa zvučnikom uručio mu je predstavnik Tofrada trgovine Tomislav Lucić.

Organizatori, Glazbeno društvo Cvjetići glazbe izdali su i CD sa svim pjesmama festivala. Pokrovitelji su i ove godine bili uz grad Pleternicu, TZ grada Pleternice i Požeško-slavonska županija.

Uvod u festival odradili su Pleterničke mažoretkinje i Plesna skupina Cvjetići glazbe, a nakon festivala dok se čekala odluka žirija, svoj koncert izveo je Mlađi tamburaški orkestar glazbene škole u Požegi pod ravnanjem prof. Valentina Petranovića.