Nedjelja, 09 Lipanj 2019 10:42

Pobjednik Stjepan Cvitić, a „najcvjetić“ najmlađi Antonio Keleminac

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

27. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL CVJETIĆI GLAZBE – VEČER INTERPRETACIJSKE PJESME -

PLETERNICA – Po 12. puta na velikoj pozornici vidjeli smo 27. izvedbu Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ koji je desetak godina dvodnevna manifestacija. Prve večeri izvode se interpretacijske pjesme a pjevaju mladi pjevači neke od uspješnica koje su im najdraže. Nastupilo je 8 pjevača, a večer su upotpunile točke zabavnog programa, Vlak u snijegu koji su izveli 3.a razred OŠ fra Kaje Adžića Pleternica koji je vodila učiteljica Marina Soldo, Plesna skupina Cvjetići glazbe, Pleterničke mažoretkinje, Luka Capan sa monologom iz Gregorovog dnevnika koji je pripremio s mentoricom Mihajlom Varžak, prof., te DV Tratinčića i odgojna skupina Krijesnice koji su vodile Anita Dvorski i Ana Lucić.

Svi pjevači pjevali su uz pratnju tamburaškog sastava „Cvjetni band“ a program su vodili mladi Sara Alaber i Gabrijel Radonić. Mlade izvođače pjevače i veliki broj posjetitelja na početku je pozdravila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je najavila i ostale manifestacije Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva u Pleternici i pozvala posjetitelje da ih poprate.

Po ocjeni prosudbenog povjerenstva pobjednik prve večeri festivala bio je Stjepan Cvitić iz Štitnjaka koji je pjevao pjesmu „Široka je cesta“. Drugo mjesto osvojila je Leoni Zorić iz Kutjeva koja je pjevala pjesmu “Slavonijo Lijepa”, a treće mjesto osvojio je Noa Tomić iz Ivandola s pjesmom “Imam kuma”. „Najcvjetić“ ove godine postao je najmlađi pjevač Antonio Keleminac iz Kadanovaca koji je otpjevao pjesmu „Momče sa sela“. Svi pobjednici su nagrađeni vrijednim nagradama sponzora, tvrtke „Tofrado trgovina“ iz Pleternice, od LCD televizora do vrijednog sportskog bicikla.

Druga večer „Cvjetića glazbe“ u kojoj će 10 mladih pjevača pjevati svoje autorske pjesme, neki su i propjevali upravo na ovoj pozornici, održat će se danas, nedjelja 9. lipnja od 19,30 sati u Sportskom parku kraj Orljave.