Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04 Lipanj 2019 13:39

Sa stotinjak balona u zraku obilježili Međunarodni dan djece žrtava nasilja

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Obilježavajući Međunarodni dan djece žrtava nasilja Udruga Humanum na trgu Sv. Terezije Avilske okupila je učenike nižih razreda osnovnih škola grada Požege ukazujući im na borbu protiv nasilja. U sklopu akcije „Tko ljubav dobije – nasilje od sebe odbije!“ svi zajedno napisali su na „oblačiće“ svoje poruke osobama koje su doživjele nasilje, a pustili su u zrak stotinjak balona kao podršku svima koji su doživjeli neki oblik nasilja, bilo u školi, obitelji, društvu. Udruga Humanum ovaj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Požegom, Centrom za socijalnu skrb Požega, Podružnicom Obiteljski centar Požega i Policijskom upravom Požeško-slavonskom, a sve je započelo još u travnju ove godine s provedbom javne akcije aktivnog i preventivnog djelovanja u sprječavanju i borbi protiv nasilja.

- Svrha ove inicijative je poduzeti preventivne mjere u sprečavanju i borbi protiv nasilja i analizirati stvarno stanje i probleme nasilja unutar obitelji, nad i među djecom na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Akcija će se provoditi u trajanju od sedam mjeseci, prilikom čega će biti organiziran niz različitih aktivnosti namijenjenih različitim skupinama, djeci i mladima, obiteljima, osobama starije životne dobi i stručnjacima koji se bave prevencijom i rješavanjem problema nasilja - istakla je tajnica udruge Štefanija Drežnjak.
Akciju je svojim dolaskom podržao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. - Podržavamo ovu akciju, svjesni problematike koja se događa u našoj bližoj i daljoj okolici. Ovo je jedna hvale vrijedna akcija koju grad Požega podupire i bit ćemo i dalje aktivni u pomaganju, kako bismo upozorili da su svi oblici nasilja apsolutno neprimjereni, da ih osuđujemo i upućujemo najmlađe i starije na koji način će rješavati ovu problematiku. Dužnost je svih nas da sprječavamo nasilje, jer slabijima moramo osigurati da se nasilje ne događa - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Aktivnosti građanske akcije „Tko ljubav dobije - nasilje od sebe odbije!“ provodit će se u trajanju od sedam mjeseci - od travnja do listopada 2019. prilikom čega će biti organizirano niz različitih aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama - djeci, mladima, obiteljima, osobama starije životne dobi te stručnjacima koja se bave prevencijom i rješavanjem problema nasilja.

Galerija slika