Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 09:46

Šampionsko grlo kobila Šara uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

„ZLATNE GRIVE ZLATNE DOLINE“ MIHALJEVCI 2019. -

MIHALJEVCI – Proteklog vikenda u organizaciji Konjogojske udruge Vallis Aurea iz Požege održana je 12. Konjogojska izložba i 16. Revijalna utakmica u vožnji zaprega, „Zlatne grive Zlatne Doline“ Mihaljevci 2019. Ovogodišnja manifestacija okupila je brojne domaće uzgajivače, kao i goste iz Virovitice, Čađavice i Vrbovca. U ocjenjivačkoj komisiji bili su predsjednik SSUUHH Miško Šklempe te Slaven Kolarić i Bruno Kosar.

Grad Požega daje punu podršku ovakvim aktivnostima, a tako će biti i dalje, naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. - Grad Požega ponosi se vama i vašim radom. Ovo nisu samo životinje, ovo su plemenite životinje s kojima je Slavonac vjekovima živio, s njima se budio, s njima sanjao. Hvala vam jer nemoguće je izmjeriti, koliko ste uložili svog truda, vremena, ljubavi i znanja. Imat ćete i dalje potporu Grada Požege, ovo je izvrstan način promocije Slavonije i Hrvatske, promocije onog što je jedinstveno i što samo mi imamo ali moramo to početi pravilno vrednovati, - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Na ovogodišnjoj 12. izložbi šampionsko grlo je rasplodna kobila Šara sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre. U kolekciji starijih pastuha hladnokrvnjaka prvo mjesto osvojio je pastuh Aron uzgajivača i vlasnika Damira Pavkovića iz Trenkova, drugo mjesto osvojio je Sokol uzgajivača Josipa Tučkorića, vlasnika Branka Milosavljevića iz Sulkovaca, a treće Pluton uzgajivača Antuna Barca iz Brodskog Stupnika, vlasnika Maria Kube iz Jakšića.

U kolekciji kobila prvo mjesto osvojila je Zlatica uzgajivača Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, vlasnika Vinogradarstva i podrumarstva “Krauthaker” iz Kutjeva, drugo mjesto osvojila je Zora uzgajivača Zvonka Domazetovića iz Adžamovaca, vlasnika Branka Milosavljevića iz Sulkovaca, a treće Mica uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca. U kolekciji kobila sa ždrebadi prvo je mjesto osvojila Cvijeta sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre, drugo mjesto osvojila je Zamba s muškim ždrebetom uzgajivača Mate Terzića iz Velike, vlasnika Maria Kube iz Jakšića, a treće Brena s muškim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Josipa Sabljaka iz Šumetlice.

U kolekciji omica prvo mjesto osvojila je Vranka uzgajivača Josipa Vukovića iz Levinovca, vlasnika Josipa Lovrenčića iz Nove Bukovice. Drugo mjesto osvojila je crna uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechia iz Požege, a treće Luna uzgajivača Josipa Vukovića i vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre koji je ujedno i vlasnik šampionskog grla ovogodišnje izložbe, rasplodne kobile Šare.

I ove godine održane su atraktivne vožnje preciznosti te brzine sa zapregama, gdje je prvo mjesto u obadvije utakmice osvojio Stjepan Leist iz KU „Vallis Aurea“ Požega, drugi je bio Igor Del Vechio, a treće mjesto je zauzeo Marijan Kovačić iz Vrbovca. Nakon zaprega bilo je natjecanje u jahanju, gdje je prvo mjesto osvojila Matija Horvat, drugo Valentina Biondić i treće mjesto Filip Vidić.

Kao i prijašnjih godina tako i ove zadnja disciplina je bila Šlajs (vuča klada). Prvo mjesto u samcima je osvojio Vinogradarstvo-podrumarstvo „Krauthaker“ s kobilom Stela, a u parovima prvi su bili Zdravko Bićanić i Ante Bralić.