Četvrtak, 30 Svibanj 2019 18:40

Za predsjednicu umirovljenika izabrana Štefica Stojčević

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA I IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE JAKŠIĆ -

POŽEGA – Matica umirovljenika općine Jakšić održala je svoju Redovnu godišnju i Izbornu skupštinu na kojoj su uz 200-njak članova nazočili i zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, predsjednici Matica umirovljenika općina, gradova i županije.

Na početku je kratki kulturno-umjetnički program izveo Mješoviti pjevački zbor MU Jakšić, a svoje pjesme iz druge objavljene zbirke čitala je pjesnikinja Mira Šulc iz Jakšića. Jakšička MU je jedna od najaktivnijih umirovljeničkih organizacija, s bogatim radom,koji su pohvalili zamjenik Župana Neferović i načelnik općine Kovačević, te im zaželjeli još više druženja, zajedničkih akcija, putovanja i izleta, sudjelovanja na sportskim i pjevačkim susretima. Najavili su i financijsku pomoć u radu Matice umirovljenika koju su i do sada dobivali.

Nakon usvajanja izvješća o radu i financijskih izvješća u kojima je vidljiv stalni rad ali i svakodnevne aktivnosti u njihovim prostorijama, izabrano je i novo rukovodstvo za naredni mandat. Za predsjednicu MU Jakšić izabrana je Štefica Stojčević. Skupština se prisjetila i aktivnih članova koji su puno dali u radu matice umirovljenika, koji su u periodu između dvije skupštine umrli, Vladimir Čiček, koji je obnašao i funkciju predsjednika i vodio tamburašku sekciju, Mirko Gurdon, Božica Karan, Ana Matić, Vinko Kovačević i Božo Miškulin, kojima su odali sjećanje i počast minutom šutnje.

Nakon skupštine i prigodni domjenak umirovljenici su se družili i zabavili uz domaću glazbu koju je izvodio Konrad Katić iz Velike.