Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Svibanj 2019 10:14

Primljeni novi lovozakupnici lovišta i najavljeno nekoliko streljačkih natjecanja

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA – Lovački savez Požeško-slavonske županije održao je svoju Redovnu godišnju skupštinu, na kojoj su usvojena izvješća o radu i planovi za novo razdoblje. Do sada je LS imao u svom sastavu 28 članica, lovozakupnika koji imaju lovišta na području Požeško-slavonske županije, a na skupštini su primljena dva nova lovozakupnika, iz Samobora i Color koji su postali lovozakupnici lovišta na području županije.
Predsjednik Saveza Branko Bertelović je izvijestio sve predsjednike Lovačkih društava da im police osiguranja od šteta na prometnicama koje može napraviti divljač vrijede do 31. lipnja, a da će od 01. srpnja plaćanje polica preuzeti na sebe RH. Na području Hrvatske od početka godine prijavljeno je 988 slučajeva naleta automobila na divljač na cesti, te ukupne štete od 9,3 milijuna kuna. Na području Požeško-slavonske županije bilo je 52 štete za četiri mjeseca 2019. godine, ukupne vrijednosti od 475 tisuća kuna. Već je oštećenicima isplaćeno 244 tisuće kuna, a cjelokupna premija osiguranja za sva lovačka društva je uplaćena u iznosu od 150 tisuća kuna, što je ove godine za lovačka društva uplatila Požeško-slavonska županija.
Bertelović je najavio i dodatne investicije i radove na strelištu u Bzenici koje će postati Lovno streljački centar za cijelu Hrvatsku. Izgradit će se novi rov i strelište za gađanje trčećeg vepra iz puške s užljebljenim cijevima, lovačkim karabinima. Najavio je i pokretanje novog ciklusa seminara i edukacija za lovnike u svim lovačkim društvima.
Najavljeno je i nekoliko lovačkih natjecanja u streljaštvu. Prvi je na redu Kup Lovačkog saveza koji se održava 9. lipnja u Bzenici. gađa se s karabinom u metu srnjaka, a ekipe mogu imati 3 člana. Lovačka društva mogu prijaviti više ekipa.
Nastavlja se već 16. lipnja s Prvenstvom Lovačkog saveza županije u lovnom streljaštvu u tri discipline, trap, parkur i gađanje iz karabina srnjaka na sto metara. Sudjeluju sva lovačka društva sa po jednom ekipom od 6 natjecatelja.
5. Kup Slavonije na kojem sudjeluju lovci svih Lovačkih saveza u Slavoniji i Baranji održat će se trećeg ili četvrtog tjedna u kolovozu.
Kao finale sezone LS Požeško-slavonske županije i ove godine bit će domaćin 25. Prvenstva RH u lovnom streljaštvu. Održat će se od 6. do 8. rujna kao trodnevno natjecanje. Sudjeluju sve županije, grad Zagreb, ali i još nekoliko lovačkih društava i saveza susjednih država. Ekipe imaju po šest natjecatelja, a gađa se u tri discipline. najbolji pojedinačno u svim disciplinama čine reprezentaciju Hrvatske za međunarodna natjecanja u lovačkom strelljaštvu.

Galerija slika