Srijeda, 22 Svibanj 2019 15:59

„I ja mogu biti poduzetnik“ dokazuju uzgojem jagoda i proizvodnjom pekmeza

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

DJEČJI VRTIĆ TRATINČICA PLETERNICA PROVODI PROJEKT SA PREDŠKOLSKOM DJECOM - 

PLETERNICA – Dječji vrtić „Tratinčica“ iz Pleternice također sudjeluje često u raznim projektima, a javili su se sa svojim projektom „I ja mogu biti poduzetnik“ na natječaj Zaklade Adris i ostvarili financijsku potporu tom projektu. Kroz projekt su posadili jagode u svojim visećim vrtovima, za koje nasade se brinu djeca i njihove tete, a sada kada su jagode došle u zriobu, beru ih, prerađuju i pripremaju ukusne pekmeze.

- Želimo djecu od malih, vrtićkih dana učiti poduzetništvu i proizvodnji, te izlazak na tržište. Zajedno smo napravili naš vrt u koji smo posadili jagodice, djeca i tete to održavaju, zalijevaju. Nakon berbe evo djeca sada jagodice režu i tete će kuhati pekmez. Kasnije će se puniti bočice s pekmezom, jednu turu smo već proizveli, a pokušat ćemo to preko sajmova u gardu Pleternici i prodati na tržištu. Ovaj projekt nastavit ćemo dalje u budućnosti – istakla je ravnateljica vrtića Nikolina Hačka.

- Uvijek tvrdimo da se poduzetništvo uči od malih nogu i evo ovim projektom mi zapravo to i na konkretan način i prikazujemo u DV Tratinčica. Uz Zakladu Adris u financiranje se uključio i grad Pleternica. Učimo našu djecu kako biti poduzetnik. Bitno je usaditi ardne navike našoj djeci, ali isto tako i poduzetnička razmišljanja. Oni će ovdje od sadnje jagoda do gotovog proizvoda. Grad će i u budućnosti pomoći ovakve projekte – rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.