Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:17

Mještani Radovanaca dobili novi suvremeni Društveni dom

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

RADOVANCI – Nakon pune tri godine mještani sela Radovanci kraj Velike dobili su svoj novi društveni dom. Na svečanom otvorenju doma bili su nazočni mještani sela, načelnici drugih općina, gradonačelnik Požege Darko Puljašić s zamjenikom Mariom Pilonom, zamjenik Požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, velički župnik Mario Stanić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja, mr. sc. Davor Huška te ministar branitelja Tomo Medved.

- Prije tri godine smo na ovom mjestu, iskopali temelje i u njega položili vremensku kapsulu sa zapisom, bio je to veliki dan za mještane Radovanaca, i evo dočekali su i njegov završetak. Ovaj dom je na kraju koštao 2,3 milijuna kuna, a od tog iznos pedeset posto je financirano iz fondova EU, a pedeset posto iz proračuna općine Velika. Ovaj dom je najsuvremeniji doma na području općine, a to pokazuje i energetski razred A+. Sad će konačno mještani Radovanaca imati svoje mjesto za razne prigode i druženja. – izjavio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

Sve nazočne pozdravio je i Davor Huška pomoćnik ministrice Žalac te rekao kako je uistinu sretan kad dolazi u ove krajeve jer se uvijek nešto novo otvara i uređuje i to s sredstvima koja su osigurana iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

-Iznimna mi je čast što sam danas ovdje i što mogu biti nazočan na otvorenju ovakvog doma, koji će povisiti, očuvati i sačuvati kvalitetu života ovih mještana i zaustaviti njihovo iseljavanje, a također se radujem jer smo danas u razgovoru s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem našli rješenje za uspostavu i uređenje braniteljskog centra u Požegi – rekao je Tomo Medved ministar branitelja.

Nakon molitve i posvete doma, svečano su prerezali trobojnicu pomoćnik ministrice Davor Huška, ministar Branitelja Tomo Medved te djevojčica Dora Smojvir koja je također položila vremensku kapsulu prije tri godine.

Galerija slika