Petak, 17 Svibanj 2019 14:54

Park prirode Papuk predstavio novi vizualni identitet „ 100 % Papuk“

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Provedbom projekta Geopriče UNESCO geoparka Park prirode Papuk  jača svoj turistički kapacitet, a samim time i potencijal lokalnog stanovništva za što bolji plasman vlastitih proizvoda i usluga.

Upravo je poticanje lokalnog stanovništva na proizvodnju prehrambenih proizvoda i suvenira bio jedan od povoda održavanja tiskovne konferencije  na Eko točki Jankovac, a središnji događaj konferencije bilo je predstavljanje novog vizualnog indentiteta „100% PAPUK“ i slogana „S gore koja pamti more“.

Park se prostire na području dva grada i 5 općina na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije i u narednom razdoblju odradit će se niz sastanaka s predstavnicima JLS-a s ciljem još većeg poticanja lokalnih proizvođača da počnu koristiti  logo koji će im zasigurno pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda na tržište.

- Sve ove proizvode, koji budu nosili našu oznaku 100 % Papuk, plasirat ćemo i u svoju suvenirnicu ovdje na Jankovcu, a naravno velike planove imamo i s Interpretacijskim centrom u Slatinskom Drenovcu koji je prijavljen na projekt prekogranične suradnje, a vrijedan je preko 5 milijuna kuna. Ovim putem ih sve pozivam da se odazovu našoj želji da svoje proizvode obilježe našim logom i tako postanu prepoznatljivi te iskoriste benefite koje im logo nudi – istaknuo je Alen Jurenac, ravnatelj JU PP Papuk.

Tvrtka „Moj balkon“ zaslužna je za osmišljavanje logotipa i slogana, a prisutnima se obratila Ileana Filić  koja je između ostalog istaknula –  „100 posto Papuk“ je brend koji je rezultat marketinškog procesa i bliske suradnje našega tima i tima Geoparka Papuk.  Imali smo dizajnera i kopirajtera, a prvi dio zadatka bio je da postavimo taj brend. Promotrili smo prvo tko su naši potrošači i što žele, postoji li konkurencija, što je to što naše buduće potencijalne potrošače motivira na kupovinu zdravih lokalnih proizvoda, a zatim se prišlo osmišljavanju imena. Svrha ovoga brenda je bio alat za suradnju s lokalnom zajednicom, koja jamči proizvode zdrave hrane i sirovinu koja dolazi iz čiste i netaknute prirode. To je bilo ono razlikovno obilježje u odnosu na druge proizvode te čista i netaknuta priroda iz koje dolaze proizvodi koji imaju mogućnost da budu obilježeni  brendom „Sto posto Papuk“.

Iz Parka prirode naglasili su i porast broja posjetitelja za 300% u odnosu na prošlu godinu te ukratko podsjetili na neke od investicija kojima žele posjetiteljima omogućiti jedinstven i nezaboravan doživljaj ove slavonske zelene idile.

Foto: arhiva PP Papuk, Ivo Tomić